FOREDRAG: Halvard Hanevold fotografert i forbindelse med at han holdt et foredrag i 2018.

FOREDRAG: Halvard Hanevold fotografert i forbindelse med at han holdt et foredrag i 2018. Foto: Trond Solberg

Fourcade hyller Hanevold – en hel skiskytterverden i sorg

Halvard Hanevolds død blir møtt med sjokk og vantro i skiskytterverden. Martin Fourcade er blant dem som hyller nordmannen.

– Han var den første skiskytterstjernen jeg la merke til da jeg var på mitt første verdenscup-renn. Han smilte alltid og sluttet aldri å oppdage nye ting. En utrolig utøver med et brilliant hode. Alle mine tanker går til Sandra og familien, skriver Martin Fourcade på Instagram.

På det samme sosiale mediet skriver russeren Anton Sjipulin:

– Jeg er i dyp sorg over nyheten om Halvard Hanevolds død. Da jeg var ung, var han et av forbildene. I 2010 var det en stor ære for meg, som ung gutt, å kjempe i samme løyper som ham i OL i Vancouver.

Nyheten om Hanevolds død kom tirsdag kveld. Han ble 49 år.

les også

Skjelbreid og NRK-kollegene i sorg: – Det er ikke til å fatte

I SORG: Martin Fourcade. Her fra VM i Östersund 2016. Foto: Jostein Magnussen, VG.

– Det er et stort tap for skiskytingen i verden, fastslår en av Russlands beste skiskyttere de siste årene.

Svenske Magdalena Forsberg sier dette til Expressen:

– Det er forferdelig. Jeg blir kald i hele kroppen.

– Dette er et sjokk. Jeg traff ham i Oslo for bare noen måneder siden. Han gikk på ski og virket veldig frisk, sier Bjørn Ferry til Aftonbladet.

Helena Ekholm, som i likhet med Hanevold har jobbet som TV-ekspert etter karrieren, har også uttalt seg til Aftonbladet:

– Han var alltid utrolig vennlig. En varm og hyggelig person som det virker som alltid har vært i skiskyttermiljøet på et vis. Og med fantastiske meritter havnet han kanskje i skyggen av Ole Einar Bjørndalen litt.

les også

Minneord om Halvard Hanevold: Smilet festet seg for alltid

Sebastian Samuelsson skriver i en sms til Expressen:

– Veldig kjedelige nyheter. En fantastisk idrettsmann som jeg har hatt æren av å løpe på i hans kommentatorjobb. En trivelig person som kommer til å bli savnet av mange.

I Russland er Hanevolds død en stor sak. Skiskyting er veldig populært i landet. Sovjetskij Sport har Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld.

– Han var en legende. Han var et idol for mange barn og unge, ikke bare i Norge, men i hele Europa, og selvfølgelig i Russland, skriver den profilerte journalisten Nikolaj Mysin i avisen.

– Farvel, Halvard. Takk for alt. Vi kommer til å huske deg, skriver Mysin.

Sport Ekspress bringer nyheten under tittelen «Hanevolds sjokkerende død», og mannen som kommenterer skiskyting på russisk TV, Dmitrij Guberniev, fastslår:

– Jeg kan ikke tro at det er sant.

Tradisjonsrike Sovjetskij Sport har Halvard Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld. Foto: Faksimile fra Sovjetskij Sport

– Dette er bare et sjokk, skriver TV-profilen på Instagram.

Skiskytter-journalist i Sport Ekspress, Natalja Marantsjik, skriver at Hanevold alltid var hyggelig og imøtekommende da han jobbet på pressesenteret som NRKs ekspertkommentator.

– Og han hadde alltid med seg skiene og gikk selv før eller etter konkurransen, skriver Marantsjik.

Også i hviterussiske medier er Hanevolds død en stor sak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder