FOREDRAG: Halvard Hanevold fotografert i forbindelse med at han holdt et foredrag i 2018. Foto: Trond Solberg

Fourcade hyller Hanevold – en hel skiskytterverden i sorg

Halvard Hanevolds død blir møtt med sjokk og vantro i skiskytterverden. Martin Fourcade er blant dem som hyller nordmannen.

– Han var den første skiskytterstjernen jeg la merke til da jeg var på mitt første verdenscup-renn. Han smilte alltid og sluttet aldri å oppdage nye ting. En utrolig utøver med et brilliant hode. Alle mine tanker går til Sandra og familien, skriver Martin Fourcade på Instagram.

He is the first biathlon star I recognized when I came to my very first world-cup. Always smiling, never stopped exploring. An incredible athlete and a brilliant mind. All my thoughts to Sandra and their family. 🖤

På det samme sosiale mediet skriver russeren Anton Sjipulin:

– Jeg er i dyp sorg over nyheten om Halvard Hanevolds død. Da jeg var ung, var han et av forbildene. I 2010 var det en stor ære for meg, som ung gutt, å kjempe i samme løyper som ham i OL i Vancouver.

Nyheten om Hanevolds død kom tirsdag kveld. Han ble 49 år.

les også

Skjelbreid og NRK-kollegene i sorg: – Det er ikke til å fatte

I SORG: Martin Fourcade. Her fra VM i Östersund 2016. Foto: Jostein Magnussen, VG.

– Det er et stort tap for skiskytingen i verden, fastslår en av Russlands beste skiskyttere de siste årene.

Svenske Magdalena Forsberg sier dette til Expressen:

– Det er forferdelig. Jeg blir kald i hele kroppen.

– Dette er et sjokk. Jeg traff ham i Oslo for bare noen måneder siden. Han gikk på ski og virket veldig frisk, sier Bjørn Ferry til Aftonbladet.

Helena Ekholm, som i likhet med Hanevold har jobbet som TV-ekspert etter karrieren, har også uttalt seg til Aftonbladet:

– Han var alltid utrolig vennlig. En varm og hyggelig person som det virker som alltid har vært i skiskyttermiljøet på et vis. Og med fantastiske meritter havnet han kanskje i skyggen av Ole Einar Bjørndalen litt.

les også

Minneord om Halvard Hanevold: Smilet festet seg for alltid

Sebastian Samuelsson skriver i en sms til Expressen:

– Veldig kjedelige nyheter. En fantastisk idrettsmann som jeg har hatt æren av å løpe på i hans kommentatorjobb. En trivelig person som kommer til å bli savnet av mange.

I Russland er Hanevolds død en stor sak. Skiskyting er veldig populært i landet. Sovjetskij Sport har Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld.

– Han var en legende. Han var et idol for mange barn og unge, ikke bare i Norge, men i hele Europa, og selvfølgelig i Russland, skriver den profilerte journalisten Nikolaj Mysin i avisen.

– Farvel, Halvard. Takk for alt. Vi kommer til å huske deg, skriver Mysin.

Sport Ekspress bringer nyheten under tittelen «Hanevolds sjokkerende død», og mannen som kommenterer skiskyting på russisk TV, Dmitrij Guberniev, fastslår:

– Jeg kan ikke tro at det er sant.

Tradisjonsrike Sovjetskij Sport har Halvard Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld. Foto: Faksimile fra Sovjetskij Sport

– Dette er bare et sjokk, skriver TV-profilen på Instagram.

Skiskytter-journalist i Sport Ekspress, Natalja Marantsjik, skriver at Hanevold alltid var hyggelig og imøtekommende da han jobbet på pressesenteret som NRKs ekspertkommentator.

– Og han hadde alltid med seg skiene og gikk selv før eller etter konkurransen, skriver Marantsjik.

Også i hviterussiske medier er Hanevolds død en stor sak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder