TILBAKE I MANESJEN: Egil Gjelland, her fotografert under verdenscupstarten i Östersund for noen år siden, gjør comeback som trener. Foto: Jostein Magnussen

Gjelland blir landslagstrener i Tsjekkia: - Kunne ikke si nei

Egil Gjelland (44) har takket ja til å bli trener for de tsjekkiske skiskytterjentene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

44-åringen, som tidligere har trent de norske landslagene både på kvinne- og herresiden, er dermed tilbake på skiskytterstadion etter en frivillig pause på noen år.

- Jeg kunne ikke si nei. Dette er en sjanse man får en gang i livet, sier Egil Gjelland til VG.

Det er en stund siden henvendelsen kom fra Tsjekkia. Gjelland har hatt diskusjoner og flere møter med det tsjekkiske skiskytterforbundet før han endte med å takke ja til utfordringen med å lede et landslag hvor den aller største profilen, Gabriela Koukalová, har gitt seg.

les også

Kaller skiskytterforbundets uttak «idiotregel»

– Diskusjonene har pågått lenge, og det har vært litt frem og tilbake. Det var ikke bare å «hoppe på» en slik jobb. Jeg endte opp med at dette var såpass interessant å prøve. Det kan være greit å se litt hva andre skiskytternasjoner gjør, hvordan de arbeider med rekruttering og sånt. Det var det som trigget meg, sier Gjelland.

Prøver det i ett år

Han blir nå hovedtrener for det tsjekkiske kvinnelandslaget.

– I utgangspunktet skal jeg prøve det i ett år, sier 44-åringen.

Det var en ledig landslagsjobb her hjemme, for kvinnene, men å gjøre et comeback på trenersiden i Norge var aldri noe tema.

– Nei, jeg har ikke hatt noen tilbud fra Norge i det hele tatt. Det var ikke noe alternativ.

– Har du savnet denne jobben mens du nå er tilbake?
- Det var ikke meningen å begynne på igjen, men etter at diskusjonene skred fram ble interessen vekket. Nå blir det kjekt for meg å prøve å lære vekk noe og lære selv av det de har fått til i Tsjekkia, sier Egil Gjelland.

Han er allerede godt i gang med treningsplanlegging og forbereder samlinger for sine nye «elever» - hvor veteranen Veronika Vitkova (29) er den mest kjente.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder