Gull-Berger føler med lagvenninnen: - Veldig, veldig kjedelig

DØYVET SKUFFELSEN: Ann Kristin Flatland har kommet seg etter gårsdagens kræsj på jaktstarten. Her er hun under mandagens pressetreff. Foto: Jostein Magnussen, VG

Flatland døyvet VM-skuffelsen med datteren

NOVE MESTO (VG Nett) Ann Kristin Flatland (30) var knust etter gårsdagens fall på jaktstarten, men et bad sammen med datteren Anne (ni måneder) fikk smilet hennes fram igjen.

 • Lillian Holden

Artikkelen er over syv år gammel

- Det er fremdeles litt slik at jeg spoler videoen om og om igjen i hodet mitt. Det er mye jeg skulle ha gjort annerledes, sier Flatland til VG Nett med et smil.

Smil var det ikke mye av hos 30-åringen etter jaktstarten i går. Flatland hadde gått et kjempeløp, og gikk ut fra siste skyting sammen med Olga Zaitseva og Krystyna Palka. Foran seg hadde trioen kun Tora Berger, og Flatland gikk et medaljeløp.

Men ute på siste runde var den norske jenta maks uheldig i en utforkjøring. I en sving krasjet hun med Zaitseva, og begge to gikk over ende. Flatlands binding røk, og hun ble stående i skogen og vente på ny ski. Da hun endelig kom seg til mål, var det til sjuendeplass.

- Det var så nære en medalje. Jeg har aldri gått et så bra løp her, heller. Det var surt, medgir Flatland, som møtte pressen oppløst i tårer en drøy halvtime etter målgang i går.

Mammapause

Flatland er nylig kommet tilbake til skiskytingen etter en mammapause. For ni måneder siden fødte hun datteren Anne, og i går var både hun og Flatlands mann til trøst.

- Det var godt å ha dem der. Men uansett var det surt. Jeg har jobbet så mye for dette, og man har jo lyst til å prestere, sier hun.

Vesle Anne fikk imidlertid smilet fram igjen hos mamma.

- Vi tok oss et bad i lag, jeg og Anne, og da kom det seg, smiler hun.

VGTV: Se Berger og Svendsen feire dobbelt gull

Godt å bevise

I dag tidlig reiste Flatlands mann og datter hjem fra Tsjekkia. Noen timer senere møtte skiskytteren pressen ved utøverhotellet sammen de øvrige norske jentene som skal gå onsdagens 15 kilometer.

TRØSTEKLEM: Ann Kristin Flatland var borte hos Olga Zaitseva og sa beklager etter gårsdagens fall. Foto: Kjell H. Vollan/GD

- Jeg har vist nå at jeg kan være med i toppen og kjempe om medalje. Jeg har hatt tro på meg selv, men det er godt å få bevist det likevel, for det har vært mange som ikke har trodd på meg, sier hun.

Med gårsdagens ulykksalige krasj, kommer revansjetankene fram hos 30-åringen.

- Jeg kjenner at jeg er forbanna. Jeg vil helst ikke se film av det som skjedde, eller lese noe om det, sier hun.

- Fryktelig kjedelig

Selv om det ble en tung dag på jobb for Flatland i går, sørget Tora Berger for dagens høydepunkt da hun tok gull på jaktstarten. Men også hun følte med lagvenninnen i går.

- Det er ikke lett å vite hva man skal si til henne. Det var jo fryktelig kjedelig, det hadde vært så moro å se hva det kunne holdt til hvis hun hadde stått på beina helt fram til mål, sier Berger til VG Nett.

Men hun har tro på at Flatland kan revansjere seg på 15 kilometeren.

- Med den skytingen hun har vist, har hun store muligheter. Vi får håpe hun klarer å snu det som skjedde i går til noe positivt, sier hun.

Selv innrømmer Flatland at hun ikke er så glad i normaldistansen - hun synes den er litt lang, og trives bedre med løpene som kun krever tre runder i sporet.

- Men jeg har gått gode normaler før, og med fem jevne runder og god skyting kan jeg være med og kjempe om medalje, sier gårsdagens ulykkesfugl.

PS! I dag har utøverne hviledag i skiskytter-VM i Nove Mesto. Først på onsdag braker det løs igjen, med kvinnenes 15 kilometer.

Les også

 1. Fourcade til VG Nett: - Vil alltid huske de centimetrene

  NOVE MESTO (VG Nett) Martin Fourcade (24) så ikke at Emil Hegle Svendsen (27) kom som ei kule på oppløpet.
 2. Her feirer de gulltriumf: - Skål, Tora - æ og du igjæn!

  NOVE MESTO (VG Nett) Emil Hegle Svendsen (27) og Tora Berger (31) kunne heve champagneflaskene og juble for hvert sitt…
 3. Her får Svendsen se bildebeviset som ga VM-gull

  NOVE MESTO/OSLO (VG Nett) Emil Hegle Svendsen (27) kunne smile bredt etter å endelig ha fått beviset på at VM-gullet var…
 4. Berger etter VM-gull: - Skal bli godt å få litt hvile

  NOVE MESTO/OSLO (VG Nett) Tora Berger (31) sørget for nok et VM-gull til Norge i Nove Mesto i dag.
 5. Her beklager Flatland fallet som kostet medalje

  NOVE MESTO (VG Nett) Ann Kristin Aafedt Flatland (30) var knust etter at et fall ødela for henne i siste runde…

Flere artikler

 1. Her beklager Flatland fallet som kostet medalje

 2. Berger etter VM-gull: - Skal bli godt å få litt hvile

 3. Historiske Berger: - Nå skal jeg bare kose meg

 4. Flatland (30) foran sitt siste år som toppidrettsutøver: Dropper barnehage for å holde seg frisk før OL

 5. Trøbbel med siktet holdt på å koste Berger sølvet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder