SLITER FØR VM: Martin Fourcade står over to verdensucuprenn i håp om å finne VM-formen. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Martin Fourcade: - Jeg kjenner ikke meg selv igjen

Til tross for at Martin Fourcade er nummer to i verdenscupen sammenlagt, gir han opp kampen med Johannes Thingnes Bø og står over renn i forkant av VM i Östersund. Hans tidligere trener mener det er ren gambling.

– Jeg er nummer to i verden, men det er takket være min viljestyrke i denne tøffe perioden. Jeg er stolt av det, stolt av å ha gjennomført løp etter løp og fått disse resultatene, skrev Martin Fourcade på sin Facebook-side for en drøy uke siden. NTB var først i Norge til å omtale innlegget.

Franskmannen, som fortsatt har rekorden for flest verdenscupseirer i løpet av en sesong (14), har kun stått øverst på pallen ved to anledninger denne sesongen. Erkerivalen Thingnes Bø, derimot, har sikret hele elleve verdenscupseire.

– Jeg kjenner ikke meg selv igjen i løypa, og jeg vet at dere ikke kjenner meg igjen, heller. Siden verdenscupåpningen har det vært nesten to måneder der jeg har slitt med en fysisk form langt fra mine standarder, skriver 30-åringen.

les også

Seiersmaskinen Thingnes Bø slipper bonuskutt

Gir opp sammenlagtkampen

30-åringen har de siste årene hatt nærmest klippekort på verdenscupkula, men erkjenner nå at han ikke vinner sin åttende (!) strake sammenlagtseier.

– Derfor er det enda vanskeligere å stå over disse rennene, siden jeg hadde ønsket å kjempe helt til slutten, på grunn av min tilknytning til og respekt for verdenscupen, skriver Fourcade.

Dermed gir han langt på vei opp sammenlagtkampen mot Johannes Thingnes Bø, som selv har innrømmet at hans utrolige prestasjoner frustrerer motstanderne.

– Jeg forstår frustrasjonen hans. Når har han vært den beste langrennsløperen de siste fem årene, er det vanskelig å akseptere at han plutselig er 40. beste. Å se de unge gå forbi ham må være vanskelig, sier Bøs trener - og Fourcades tidligere sjef - Siegfried Mazet, på telefon fra Canmore.

– Himmel eller helvete

Fourcade står over de to neste verdenscuphelgene, i USA og Canada, med håp om å finne VM-formen i tide før mesterskapet begynner 6. mars.

– Det er bedre å komme med litt mindre form og litt bedre selvtillit, men han kan ikke vite hvor bra det fungerer før det første rennet i VM. Det er gambling å droppe rennene, det kan gå veldig bra eller det kan gå til helvete, mener Mazet.

Tidligere skiskytter og nåværende NRK-ekspert Halvard Hanevold, tror ti av ti ville gjort det samme som Fourcade i samme situasjon.

– Nå gjelder det for Fourcade å ta et skikkelig «magadrag» og fokusere alt på VM. Han har gitt opp verdenscupen sammenlagt, men har fortsatt mulighet til å bli VM-konge, analyserer han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder