Skiskytterforbundet unnskylder strippestuntet i Russland

(VG Nett) Det russiske skiskytterforbundet har fått offisiell unnskyldning for de norske guttas stripping i Khanty-Mansijsk.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over syv år gammel

- Vi har fått et dokument som sier at de ikke kommer til å gjøre noe tilsvarende i Russland noen gang, sier Sergej Kusjenko, direktør i det russiske skiskytterforbundet, til Sport Ekspress.

Han forteller til avisen at de har fått en offisiell unnskyldning fra Norges Skiskytterforbund for oppførselen til de norske løperne under avslutningen av verdenscupen nylig.

VGTV: Se strippestuntet her

Kusjenko sier at det ikke er noen grunn til å frykte at nordmennene vil gjøre det samme under det kommende «Race of Champions».

Emil Hegle Svendsen og andre norske skiskyttere ble fanget opp av ett av kameraene til den tyske TV-kanalen ARD mens han hoppende stod med buksa på knærne og jakken dratt langt oppover brystet.

- Vi måtte betale tilbake med samme valør etter at damene viste oss brystene da Emil vant verdenscupen i 2010. Målet var å hoppe ved løypa og lage «helikopter», forklarte Johannes Thingnes Bø til VG, og mente med det dansebevegelser som får

IKKE SJENERT: Emil Hegle Svendsen. Foto: Reuters

frontpartiet til å spille med i dansen - som en propell.

- Tora gliste da hun gikk forbi meg, så hun likte det nok, sa Emil Hegle Svendsen til NRK.

Hele det norske landslaget var med på stuntet, i tillegg til de franske stjernene Martin og Simon Fourcade.

- Vi prøvde å gjemme oss i skogen, men så gikk det ikke helt etter planen. Jeg og Johannes (Thingnes Bø) havnet på feil side av sporet, og da ble det sånn. Vi visste at vi kanskje ble filmet, men vi ga faen, forklarte Hegle Svendsen.

Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet, norske Anders Besseberg, syntes stuntet var ubetenksomt og unødvendig:

- De har nok vært litt ubetenksomme, og man har lagt merke til tidligere under finaler at utøvere ikke er like seriøse fordi sesongen er over. Verdenscupen var avgjort, men det er ingen unnskyldning. Det var unødvendig, sa Besseberg til VG.

Les også

Flere artikler

  1. Presidenten om nakenstuntet: - Ikke en god spøk

  2. Svendsen blottet seg for skiskytterjentene

  3. Skiskyttergutta forklarer byturen: - Det ble noen øl for mye

  4. Pluss content

    Skiskytternes dom over verdenscupstedene

  5. Svenskene utsatt for sabotasje fra de norske skiskytterstjernene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder