SUVEREN: Tiril Eckhoff. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Eckhoff med sin fjerde seier på rad – frisk pengepremie i vente

Tiril Eckhoff traff med 18 av 20 skudd og sikret seg sin fjerde strake verdenscupseier. Det gir også klirrende mynt i kassa før hun skal feire juli høyden i Anterselva.

– Det er stort. I dag var det knallhardt å gå, og jeg er kjempefornøyd med at jeg skyter 18 og vinner her. Jeg må gi en stor takk til smørerne i dag, smiler Eckhoff til NRK etter kvinnens fellesstart i Annecy.

Etter et fullt hus i første skyting, bommet Eckhoff ett i andre skyting. Da kom hun ut litt over to sekunder bak finske Kaisa Mäkäräinen, men etter det gjorde Eckhoff som hun ville.

På tredje skyting fikk hun fullt hus, mens hun i siste skyting fikk én bom. Det gjorde ingenting for 29-åringen for selv etter den bommen lå hun langt foran neste kvinne på lista.

– Hun kan ta det rolig nå. Dette er jo bare en seiersrunde, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith, på den siste runden.

– Hun er overlegen. Hun er i en egen klasse nå, utbrøt NRK-ekspert Ola Lunde.

Eckhoff passerte målstreken i ensom majestet og drar fra Frankrike som helgens soleklare vinner, noe som også kommer til å gjøre godt for bankkontoen. Hver seier utløser en bonus på 15 000 euro, rundt regnet 150 000 kroner. Med en jaktstartseier i bagasjen fra forrige helg gir det en inntekt på cirka 600 000 norske kroner den siste uken. Personlige bonuser kommer i tillegg.

les også

Thingnes Bø med ny seier: – Han er kongen av Le Grand Bornand

– Umulig å slå

Da Eckhoff kom i mål hoppet hun over målstreken med et bredt glis. Med hennes fjerde seier på rad var kommentator Stabrun Smith ikke tvil.

– Hun er umulig å slå. Nå kan hun ta juleferie med et smil, sa han på sendingen.

Eckhoff har tidligere slitt, men har altså i denne sesongen vært fullstendig overlegen. Forrige gang en norsk utøver gjorde det var da Tora Berger tok fire seire på rad i januar 2011.

– Jeg er på en bølge, og jeg må nyte det når det endelig går min vei, gliser 29-åringen før hun titter inn i kamera og ønsker alle hjemme i Norge en god jul.

Italienske Dorothea Wierer kom på andreplass, 1.24 bak Eckhoff. Hun spurtslo svenske Linn Persson som kom på tredjeplass.

Ingrid Landmark Tandrevold havnet som nummer 12, og mistet dermed ledelsen i verdenscupen. Thekla Brun-Lie kom på 18.plass, mens Karoline Knotten kom på 26.plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder