HAR SLITT: Men i morgen konkurrerer Julie Bonnevie-Svendsen igjen. Foto: Scanpix
HAR SLITT: Men i morgen konkurrerer Julie Bonnevie-Svendsen igjen. Foto: Scanpix

Norske skiskytterjenter i verdenscupen i dag: 20., 62. og 70.plass: «Tidenes talent» debuterer i europacupen i morgen

SKISKYTING

POKLJUKA (VG Nett) Tar man bort Tora Bergers resultater, var Liv Kjersti Eikelands 20.plass sesongbeste for de norske skiskytterjentene. Det sier mye halvannen måned før OL.

Publisert:

Berger trente i Anterselva mens Eikeland, Kari Henneseid Eie og Gro Marit Istad Kristiansen gikk for Norge på normaldistansen i Pokljuka torsdag. Ingen av dem er på det norske landslaget, men Eikelands 20.plass var den beste for Norge bortsett fra Bergers resultater i år. Eie ble nummer 62 og Istad Kristiansen nummer 70.

- Jeg skulle ønske jeg kunne trylle. Men det kan jeg ikke, og jeg skal heller ikke prøve på det, sier landslagstrener Knut Tore Berland til VG Nett.

VG Nett-leser:- De norske jentene er sørgelig dårlig i sporet.Her kan du diskutere skiskyting

- Litt bitterhet

Mye har kladdet for det norske kvinnelaget denne sesongen. Sykdom og skader har ødelagt veldig mye for kontinuiteten, noe ikke Berland legger skjul på at har vært veldig frustrerende.

- Vi har ikke fått full effekt ut av høydesamlingene. Det er litt bitterhet i at vi ikke får testet ut det vi tror på, på grunn av alle avbrekkene, sier han.

En av de som har fått hele sesongoppkjøringen ødelagt, er jenta som i 2005 ble omtalt som "tidenes talent", Julie Bonnevie-Svendsen (22). Etter to NM-gull på slutten av forrige sesong, sa det helt stopp. Hun tok ikke til seg noe trening, og i juli satte Berland ned foten og ga henne treningsforbud.

- Vi har ikke fått stilt noen skikkelig diagnose, men det er et uforklarlig tretthetssyndrom, sier Berland.

I august begynte hun så smått å trene igjen. Det startet forsiktig med én økt på 40 minutter, og deretter én til på 20 minutter før hun hvilte i to dager. I oktober begynte det å se bra ut, men da ble hun skadet i kneet.

- Dette kan faktisk ha vært bra for henne. Hun ble tvunget til å trene mye styrke, og nå begynner det å se bra ut, sier Berland.

Vil ikke presse

Han vurderte å sende Bonnevie-Svendsen til Pokljuka, men sendte henne i stedet til Obertilliach der hun sesongdebuterer i europacupen i morgen.

- Jeg vil ikke legge press på henne, for hun gått med en følelse av at hun ikke har gjort det godt nok. Vi håper hun skal bli god nok til å bli med i januar, sier landslagstreneren.

Det er så langt denne sesongen bare Tora Berger av de norske jentene som er kvalifisert for individuelle løp i OL som starter i februar. Berland håper at også Solveig Rogstad skal komme i form til mesterskapet i Vancouver i Canada. Men han vil ikke tenke et sekund på at Norge MÅ ha med flere jenter.

- Vi tror fortsatt på stigning og gjør veldig kyniske valg. Det som gjelder nå er optimalisering, og vi skal styre unna alle kvalifiseringstanker, sier treneren som fulgte Berger og Rogstad på treningsleiren i Italia torsdag.