SKISKYTTERPAR: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva har allerede hver sin medalje fra årets VM. Her er de på vei til medaljefeiring i den norske VM-leiren. Foto: Jostein Magnussen VG

Superparet Bjørndalen og Domratsjeva klare for språkkurs

HOCHFILZEN (VG) Nå blir det språkkurs for familien
Bjørndalen/Domratsjeva.

Publisert:

Ole Einar Bjørndalen har ambisjoner om å lære seg russisk. Kona, Darja Domratsjeva, skal lære seg norsk.

VG Direkte: Følg herrenes 20 km fra kl. 14.30

– Hun må lære seg norsk, og Darja har nok større ambisjoner om å lære norsk enn jeg har når det kommer til russisk. Jeg har lyst til å lære russisk, men det blir ikke nå og ikke før neste års OL heller. Til det er språket for «stort», krevende og veldig annerledes, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

Gullbok

Kona skal få lese norsk sportshistorie – sportshistorie skrevet med gullskrift. Bjørndalen har nemlig henvendt seg til VG-journalist Knut Espen Svegaarden for å få noen kopier av boken de skrev i lag etter OL i Salt Lake City: «Ti dager – fire gull».

Sett denne? Thingnes Bø mener Svendsen kan ta gullet på normalen

I det mesterskapet tok Bjørndalen gull på alle øvelsene: sprint, normalen, jaktstart og stafett. Boken handler om psyke, valgene du må ta underveis, om opp- og nedturer og ikke minst ha troen på deg selv.

– Jeg har ingen eksemplarer igjen. Det skulle jeg gjerne hatt, for det er artig å lese gjennom gammel historie.

– Så lærebok 1 for Domratsjeva blir den om Bjørndalens super-OL?

– Nei, det blir det ikke, svarer Bjørndalen og ler.

I dag kommuniserer paret på engelsk. I respekt for kvinnen i huset vil Bjørndalen lære seg russisk.

– Ikke bare det, men også for å kunne kommunisere bedre med Darjas familie. De kan jo noe engelsk, men det hadde vært greit å kunne gjennomføre samtaler på russisk også.

Les også: Skiskyttere slakter politiet etter doping-razzia

I ettermiddag blir normaldistansen veteranens 557. verdenscuprenn. 43-åringens forrige triumf kom nettopp på 20-kilometeren i Östersund 2. desember 2015. Her i Hochfilzen har han allerede en bronsemedalje fra jaktstarten. Kan han stå øverst etter den lengste distansen som også er en skytekonkurranse siden hver bom straffes med ett minutt tillegg?

– En tålmodighetsprøve

– Alle løp kan passe meg når jeg har dagen, om 20-kilometeren er den rette vet jeg ikke. Jeg skal forberede meg optimalt så får vi se om jeg klarer å «holde taket i det» gjennom hele løpet. Det er en tålmodighetsprøve.

Den «prøven» starter klokken 14.30 i ettermiddag. Ole Einar Bjørndalen har valgt å starte i siste pulje med startnummer 95.

De øvrige norske på normalen er: Lars Helge Birkeland (startnummer 3), Emil Hegle Svendsen (81) og Johannes Thingnes Bø (96).

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder