IKKE FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen var tydeligvis ikke fornøyd med egen innsats etter fellesstarten søndag. Foto: Scanpix
IKKE FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen var tydeligvis ikke fornøyd med egen innsats etter fellesstarten søndag. Foto: Scanpix

NRK-ekspert: - Kjenner ikke igjen Bjørndalen

SKISKYTING

WHISTLER/OSLO (VG Nett) NRK-ekspert Ola Lunde mener Ole Einar Bjørndalen (36) er en helt annen skiskytter i OL.

Publisert:

På søndagens fellesstart traff den meritterte skiskytteren kun 13 av de 20 blinkene. Altfor dårlig, mener Lunde.

- Bjørndalen har skutt helt annerledes her i OL enn han pleier. Han er ikke så offensiv og bruker mye lenger tid enn før. Han gjør rett og slett ikke det han har trent på, sier han til VG Nett.

NRK-eksperten er tidligere skiskytter og ble kalt «Nuller-Ola» på grunn av hans styrke på standplass.

- Det handler om å være til stede. Bjørndalen er ikke til å kjenne igjen. På fellesstarten brukte han for eksempel syv sekunder mer enn Simon Eder på en serie. De skyter vanligvis like raskt, sier Lunde.

Diskusjon:- 7 bom er jo helt sykt for han å være

Syv bom

Dag Bjørndalen tror brorens skuffende OL-sprint har preget lekene for skiskytteren.

Les også:- Det var en fryktelig opplevelse

- Ole Einar kom på etterskudd på sprinten og fikk en dårlig OL-start. Dette har han trent og sett frem til i fire år. Kanskje har han vært for godt forberedt. Det er nok enklere for skiskytterne som er i utfordrerposisjon å prestere godt, enn Ole Einar som hele tiden har vært den store favoritten, mener Dag Bjørndalen til VG Nett.

Samleside:Les alt om OL her

Selv om Norges største skiskytterstjerne har skutt svært bra denne sesongen, har det ikke gått like bra i OL. Syv bom ble fasiten for Bjørndalen på søndagens 15 kilometer.

- Han har trent mye på skytehastighet denne sesongen, men i går virket det som om Ole Einar prøvde å ta det mer med ro. Dermed havnet han bakpå etter først skyting og klarte aldri å ta igjen det tapte, sier broren.

OL-spesial:Sjekk OL-programmet

- Tragikomisk

Med seg til Canada har Ole Einar Bjørndalen hatt sin mentale trener Øyvind Hammer. Hammer har jobbet sammen med skiskytteren siden de to møttes ved en tilfeldighet i 1996.

Etter 27. plassen til skiskytteren søndag, syntes Hammer egentlig bare det hele var tragikomisk.

- Ole Einar kunne ikke gjøre noe annet enn å le etter løpet, for han vet at for å bli OL-mester, må han også tåle noen nedturer. Sånn er det noen ganger, til og med for de beste, sier Bjørndalens mentale trener til VG Nett.

- Likeglad

Totalt skjøt de tre nordmennene, Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Halvard Hanevold hele 13 bom. På jentesiden gikk det ikke stort bedre.

Tora Berger og Ann Kristin Flatland skjøt fire bom hver.

NRK-eksperten mener Berger og Hegle Svendsens misser enkelt kan forklares.

- De har tatt OL-gull og det kan være vanskelig å nullstille etter en slik prestasjon, sier han.

Hegle Svendsen erkjenner at han nok ikke har ladet maksimalt opp til fellesstarten.

- Jeg har nok vært litt likeglad. Jeg tror ikke det gjorde så mye utslag på selve rennet, men jeg gikk kanskje ikke til rennet med det samme killerinstinktet som jeg pleier, sier han.

- Emil bedre i spurt

Bjørndalen, som etter sølvet på normaldistansen heller ikke var helt fornøyd, har ingen god forklaring på hvorfor han ikke treffer blinkene.

- Jeg har vel ikke skutt så dårlig på trening noen gang de siste to årene, så det er ganske vanskelig å forklare hvorfor det skjer i et OL. På skyting var det bare ingenting som funket, sier han.

Interessert i sport?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Nå gjenstår kun fredagens stafett for skiskytterne. Laget blir sannsynligvis Halvard Hanevold, Tarjei Bøe, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. Får Ola Lunde det som han vil, blir det også rekkefølgen.

- Det er godt spørsmål hvem som skal gå sisteetappe, men jeg holder en knapp på Emil. Det gjør jeg mest på grunn av at han har en litt bedre spurt enn Ole Einar, sier NRK-eksperten.

Her kan du lese mer om