SIER STOPP: Skiskytternes smøresjef Morten Hegle Svendsen på jobb under VM i Kontiolahti i forrige måned. Foto:Jostein Magnussen,VG

Skiskytternes smøresjef gir seg: - Mitt eget valg

Hegle Svendsen har fått kritikk etter smørebom

Var ønsket med videre

Domratsjevas smører tilbudt jobb

Etter å ha smurt seg bort i flere verdenscuprenn denne sesongen tar Norges Skiskytterforbund grep. Nå har smøresjef Morten Hegle Svendsen sagt opp.

Publisert:

Før VM på hjemmebane i Holmenkollen om 11 måneder skal smørerteamet styrkes. Ivar Michal Ulekleiv (48), smøreren som har sørget for gullski til Darja Domratsjeva og hviterusserne de siste to sesongene, har allerede fått spørsmål om han er villig til å gjøre en jobb for de norske skiskytterne igjen.

Ulekleiv har i mer enn 10 år jobbet som smører og smøresjef i Norges Skiskytterforbund, og var med til og med VM i Östersund i 2008.

Vil bidra

– Forbundet har spurt om jeg er interessert, og det har jeg sagt ja til. Har de bruk for min hjelp så er det aktuelt, sier Ulekleiv til VG.

INTERESSERT: Ivar Michal Ulekleiv. Foto:Terje Bendiksby,NTB Scanpix

VG vet at det har vært misnøye blant utøverne etter at nordmennene bommet på skiene i verdenscuprennene i Anterselva, Nove Mesto og Khanty-Mansijsk. Smørerne traff heller ikke like godt under alle øvelsene i VM i Kontiolahti.

Smøresjef Morten Hegle Svendsen har denne sesongen hatt med seg fire andre smørere i den feteste smøretraileren i verdenscupsirkuset. I tillegg har Svein Ivar Moen, Ole Einar Bjørndalens personlige smører, jobbet med skiene.

I dag ble det kjent at Morten Hegle Svendsen har valgt å gi seg.

Velger å gi seg

– Det har ene og alene vært mitt valg. Jeg har nå valgt å prioritere familien 100 prosent, og da er ikke jobben som smøresjef den beste jobben å ha, sier Hegle Svendsen til VG.

– Dere har fått kritikk for dårlige ski, er det grunnen til at du velger å gi deg?
– Det har ingenting med det å gjøre. Jeg var motivert til å fortsette og ville gjøre det som skulle til for at vi skulle få en bra sesong og et bra VM, men så ble det til slutt en helhetsvurdering hvor jeg satte familien først, sier Svendsen.

Han var ikke til stede hverken i Anterselva eller Khanty-Mansijsk da nordmennene smurte seg bort.

– Det er uansett mitt ansvar, sier Svendsen som de siste tre sesongene har vært smøresjef i skiskytterforbundet. Nå skal han tilbake til en stilling som markedsansvarlig i Sparebank1.

Han og kona venter i tillegg barn i august, og da ble det et enkelt valg.

Fikk tilbud om å fortsette

Idrettssjef Morten Aa Djupvik sier at forbundet ønsket å ha med Hegle Svendsen i smøreteamet.

– Morten kunne fortsatt som smøresjef hvis han ville. Vi ville ha ham med videre, men ønsket å forsterke laget for å sette sammen et best mulig komplementært team, sier Djupvik til VG.

Hegle Svendsen, som ga forbundet beskjed om sin avgjørelse i går, blir ifølge Djupvik en viktig sparringspartner i tiden fremover når forbundet skal bygge sitt nye smørerteam.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder