Thingnes Bø tok sin 14. seier og tangerte rekord: - Utrolig

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (25) tok en ny triumf og tangerer dermed rekorden for flest seirer i en verdenscup-vinter. Hverken Kollen-tåken eller rivalene kunne stoppe ham.

Han står med 14 verdenscupseirer og har én mulighet igjen. Det er likt med Magdalena Forsberg (2001) og Martin Fourcade (2017).

– Det er en rekord jeg verken har tenkt på eller brydd meg om. Men når jeg først har muligheten, så vil jeg prøve å ta den. Jeg får min mulighet i morgen, sier Johannes Thingnes Bø og tenker på jaktstarten hvor han går ut vel halvminuttet foran Lukas Hofer og 35 sekunder foran Quentin Fillon Maillett som tok 2. og 3. plassen i dag.

– Denne mannen er unik, fastslår NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen stoppet på 12 seire som sitt beste (2005). Thingnes Bø har foruten seirene vært på pallen i tre andre renn. Totalt 17 av 23 renn.

Vintersport Direkte: 10 kilometer sprint i Holmenkollen

KUL UMULIG: Johannes Thingnes Bø med to av «kulene» han fikk i Kollen etter å ha vunnet normaldistansecupen og sprintcupen. I morgen kan han vinne rubbel og bit. Foto: Jostein Magnussen

les også

Skiskytter-jentene vant nasjonscupen - Kuzmina legger opp

Rennet var i fare på grunn av Kollen-tåken - men arrangørene tok sjansen på å sette igang. Det gjorde de rett i, for tåken ble borte. Men så kom den tilbake igjen etter at de beste hadde gått i mål. I verste fall kunne rennet ha blitt avlyst og seieren blitt strøket.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg var ikke sliten en gang. Det er bare å spa på. Det er moro. Det er utrolig, sier Thingnes Bø om følelsen etter nok en seier.

Lørdag er det jaktstart i Kollen:

– Jeg brukte VM som oppkjøring til Holmenkollen, sier Thingnes Bø og ler før han fastslår at han «kommer til å brenne til fra start» på jaktstarten.

Bror Tarjei Bø har vært forkjølet siden VM og slet noe mot slutten av løpet - men tok en sterk 5. plass.

– Jeg ble forkjølet på siste dag i Östersund og det var usikkert til i går kveld om jeg skulle gå. Jeg valgte å gå, og det gikk bra, sier Tarjei Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen (12) og Henrik L’Abee-Lund (14) var friske, men fikk det på slutten.

– Det var morsomt så lenge det varte, så smalt det på slutten, smilte Sjåstad Christiansen. Han gikk på en smell etter å ha forsøkt å «slå følge» med Johannes Thingnes Bø.

les også

Bø-brødrene synes synd på Fourcade

Lukas Hofer tok 2. plassen bak Johannes Thingnes Bø - men var halvminuttet bak.

– Johannes er på en annen planet nå, innrømmet italieneren.

Erlend Bjøntegaard ble nummer 15 på sprinten, Lars Helge Birkeland 39, Johannes Dale 63 og Endre Strømsheim nummer 82.

Skiskytingen i Holmenkollen fortsetter med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder