TVILER: Martin Fourcade tror ikke på et suksess-VM for Ole Einar Bjørndalen, som han her gratuleres av etter gull i Sotsji-OL i 2014. Foto: Terje Bendiksby , NTB SCANPIX

Fourcade skeptisk til Bjørndalen før VM: – Jeg har ikke troen

Ole Einar Bjørndalen (42) skal gjøre sitt siste VM som skiskytter. Hans franske rival Martin Fourcade (27) tror ikke det blir noen suksessavslutning.

Fourcade fikk spørsmål av L'Équipe om han tror Bjørndalen kan avslutte med medalje under VM på hjemmebane. Verdenscuplederen er skeptisk.

– Jeg har ikke troen på det, sa han i torsdagens papirutgave av avisen.

TÅKETRØBBEL I KOLLEN? VGs bilde gir grunn til bekymring

I et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP, utdyper han sine forventninger til den norske superveteranen foran VM:

– Jeg uttaler meg ikke etter Sotsji (da Bjørndalen tok gull som 40-åring), spøker Fourcade og fortsetter:

– Man kan vente seg hva som helst, men han er ikke favoritt, det er helt klart. Virkelig, alt kan skje, selv en superprestasjon. Nå er det tre eller fire skiskyttere som er klart bedre enn ham, men det holder at de gjør en liten feil og det kan gå for ham.

FOURCADE REFSER NORTHUG: – Jeg liker ikke imaget hans

Bjørndalen, på sin side, er full av beundring overfor Fourcade.

– Det Martin Fourcade gjør i dag, er utrolig. Han har alle kvaliteter en skiskytter trenger. I dag er han den beste. Han er veldig rask på ski, kan skyte sakte, skyte fort. Det er veldig vanskelig å slå ham for øyeblikket, sier han i et videointervju med L'Équipe.

Ble «ertet» av Svendsen

Fourcade leder verdenscupen i skiskyting komfortabelt, med 917 poeng. Det er 223 mer enn andreplass Anton Sjipulin. Likevel ønsker ikke franskmannen å komme med selvsikre utspill – eller «norske uttalelser», som han kaller det – foran VM.

– Jeg har vært ganske mye syk i det siste, med en bihulebetennelse som har tvunget meg til å hvile noen dager. Med tanke på formen vet jeg ikke ennå hvordan jeg ligger an. Jeg liker ikke store uttalelser «à la Norvégienne». La oss si det sånn at det ikke er den beste måten å forberede et mesterskap på, men det er ikke stort å gjøre med det, sier Fourcade til AFP.

BJØRNDALEN HÅPER PÅ VM-TOPPFORM: – Nervepirrende og spennende

Franskmannen forteller at han har blitt «ertet» av Emil Hegle Svendsen på grunn av sykdommen (det er ikke første gang stjernene spøker), og at han ikke er «like vant til sykdom som nordmennene». Likevel er ambisjonene for Holmenkollen-VM høye:

– Jeg blir skuffet hvis jeg ikke tar en individuell medalje, og hvorfor ikke gull?

Bjørndalen «overlykkelig» hvis han vinner

Like høyt sikter ikke Ole Einar Bjørndalen.

– Jeg tenker ikke på resultater, men kun på det jeg skal gjøre. Hvis jeg gjør det, og det holder til en fjerdeplass, så er jeg ikke bedre enn en fjerdeplass. Holder til å vinne, blir jeg overlykkelig. Alt er mulig, men hvordan det går er umulig å si i forkant. Det er lenge siden jeg har konkurrert nå, men jeg er i bra form, sier 42-åringen til VG.

LEST DENNE? Derfor har Bjørndalen vraket krokstavene

Han innrømmer at VM på hjemmebane betyr ekstra press.

– Klart det er det. Alle har jobbet knallhardt for dette. Det har vært et annet trøkk i laget nå enn før tidligere mesterskap. Folk har gjort en ekstremt god jobb i sommer og i høst, noen har kommet bra i gang med sesongen, andre ikke. Noen har hentet seg bra inn igjen. Vi får håpe vi treffer bra, sier Bjørndalen.

SJEKK BILDET! Slik så Eckhoff ut etter sitt aller første skirenn

På spørsmål om hvilke øvelser han har best gullsjanse på, svarer han:

– Jeg har lyst til å være konkret, men jeg kan ikke være det. Den dagen alt klaffer, må man gripe sjansen. Det kommer an på formen, det mentale og det fysiske. Det kan komme i et hvilket som helst løp. Det er i sprintene jeg har hatt mest suksess tidligere, og jeg har forberedt meg maksimalt til den, men om det er den distansen jeg kommer til å hevde meg mest i, er umulig å si.

HUSKER DU? Bjørndalens «mareritt»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder