Vil ikke gjøre som Emil Hegle Svendsen og storebror Tarjei Bø

VENNER OG RIVALER: Johannes Thingnes Bø (t.h.) ble slått av Emil Hegle Svendsen på fellesstarten i Holmenkollen. Dermed slo Svendsen også Bø i verdenscupen sammenlagt. Foto: Jostein Magnussen, VG

Uaktuelt for Thingnes Bø å flytte til Oslo

Mens Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade og Tarjei Bø skal trene sammen i Oslo velger Johannes Thingnes Bø å bli på Lillehammer.

 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over seks år gammel


20-åringen som vant fem verdenscuprenn denne sesongen, like mange som den suverene verdenscupvinneren Martin Fourcade, vil ikke gjøre som storebror Tarjei og Emil Hegle Svendsen, å flytte til Oslo.

- Lillehammer er en bra plass for trening. Tarjei og Emil flyttet etter 10-12 år på Lillehammer. At man da vil ha nye treningsimpulser og en miljøforandring etter så mange år er til å forstå, men jeg er bare i mitt andre år på Lillehammer og jeg har lyst til å fortsette her.

Mange fordeler

- Frister det ikke å trene mer med Tarjei og Emil - og fra neste år også Martin Fourcade?

- Jo, det gjør det. Men det er ikke sikkert det alltid fungerer å gjøre det samme som de beste. Lillehammer fungerer veldig bra for meg. Der har jeg det fint, sier Thingnes Bø.

KJÆRESTER: Johannes Thingnes Bø på vei inn til skiskytternes avslutningsfest søndag kveld sammen med kjæresten Hege Flo. Foto: Jostein Magnussen, VG

Skiskytterkometen innrømmer at han av og til går lei av å «springe i de samme løypene» og at det begynner å bli ganske fullt på treningsanlegget. Men fordelene med Lillehammer er mange.

- Det er en fin, liten by med gode treningsanlegg og fine skiskytterforhold, sier 20-åringen. Et annet godt argument er at kjæresten Hege Flo bor i OL-byen.

Går NM på Voss

Etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen søndag, var Johannes Thingnes Bø en selvsagt gjest da skiskytterne holdt avslutningsfest.

Siden 20-åringen ble slått av Emil Hegle Svendsen i verdenscupen sammenlagt, og dermed gikk glipp av 40.000 kroner i premiepenger, antydet Bø at «Super-Svendsen» måtte opp med kredittkortet på festen.

Han kunne nok plukket opp regningen selv. For denne sesongen har Johannes Thingnes Bø i rene premiepenger og seiersbonuser håvet inn over 1,2 millioner kroner.

Forrige sesong fikk han bare vel 12.000 kroner i premiepenger for sin innsats i verdenscupen.

PS! Denne uken avsluttes skiskyttersesongen med NM på Voss med renn onsdag, fredag, lørdag og søndag.

Les også

 1. Bø: - Det er viktig for meg, men Emil bryr seg ikke

  HOLMENKOLLEN (VG) Når skiskyttergutta går sesongens aller siste renn i morgen, skal Emil Hegle Svendsen (28) og Johannes…
 2. Skiskytterne feirer sesongen: - Emil drar kortet i kveld

  HOLMENKOLLEN (VG) Etter en lang og hard sesong kunne de norske skiskytterne endelig dresse seg opp til fest i kveld.
 3. Thingnes Bø vil skaffe seg manager

  HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (20) sitter med særdeles gode kort på hånden når han etter sesongen skal…
 4. Svendsen: - Tora Berger gjorde meg god igjen

  HOLMENKOLLEN (VG) Emil Hegle Svendsen (28) gir Tora Berger mye av æren for at han denne sesongen har vært den nest beste…
 5. Svendsen vant Bø-duell: - Slutt med bortforklaringene

  HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (20) mente Emil Hegle Svendsen (28) var i feriemodus, men trønderen avgjorde den…

Flere artikler

 1. Holder Thingnes Bø som OL-favoritt: - Det trigger meg

 2. Fourcade vant jaktstarten foran tre norske: – Jeg er fortsatt best

 3. Overlegen norsk stafettseier - Thingnes Bø hylles som «gullgrossist»

 4. Skjelbreid om Bøs Fourcade-duell: – Det blir en knallhard kamp

 5. Analyse: Her er stafettlaget ditt, Gjelland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder