LOVER Å HEVDE SEG: Vetle Sjåstad Christiansen på trening i Östersund. Foto: Jostein Magnussen

Sjåstad Christiansen: – Har aldri vært bedre rustet

Vetle Sjåstad Christiansen (27) har ambisjoner om å stå øverst på pallen mer enn én gang denne sesongen.

Skiskytteren vant sitt aller første verdenscuprenn i USA i februar i år og var også på pallen ved tre anledninger.

Dit skal han igjen.

– Jeg forventer av meg selv at jeg klarer å vise utover vinteren at jeg er blitt bedre enn i fjor. Jeg har aldri vært bedre rustet. Jeg har testet jevnlig og aldri har jeg testet så bra som nå, sier Vetle Sjåstad Christiansen til VG.

Han hadde gode tester på oksygenopptak og laktatprofil i 2014 før han ble syk og ble satt ut i over et halvt år, men testene nå har aldri vært bedre.

les også

Bø-brødrene sikret dobbelt norsk i Östersund: – Det er kult

– Det har vært en litt humpete oppkjøring, men personlig har jeg følt meg ekstremt bra. Akkurat nå føler jeg meg ganske sterk og egentlig bedre enn noen gang.

«Humpete» er bare fornavnet. I sommer måtte han operere kneet. Rett før sesongstart på Sjusjøen fikk han en forkjølelse som satt lenge i kroppen. Først i verdenscupen i Östersund gikk 27-åringen sin første konkurranser.

– Det har vært mye trøbbel, men jeg føler det har gått bra. Det har vært både kneoperasjon og nå sykdom i forkant av sesongstarten. Begge deler har jeg taklet. Alt rundt operasjonen gikk knirkefritt. Jeg brukte seks uker på å komme meg tilbake i trening. Da fikk jeg trent på en del andre ting som jeg har vært litt dårlig på, som styrke i overkroppen. Det ble mye staking inne på møllen. Selv om det har vært noen «fartsdumper» her og der, så har jo Johannes (Thingnes Bø) vist gang på gang at det behøver ikke å bety så mye.

Ny sjanse i helgen

Landslagssjef Per Arne Botnan mener erfaringene til Sjåstad Christiansen viser at det aldri skader å trene alternativt.

– Det ser vi på Vetle, men også på Marte (Olsbu Røiseland). Da må du ta noen grep og ta tak i andre ting som du kanskje ikke er så god på. Kanskje man ikke er flink nok til å gjøre det til vanlig. Kanskje tør man ikke å ha fokus på andre ting, men når du blir nødt til å gjøre det så styrker du deg på andre områder, mener Botnan.

Føret i Östersund passet ikke store, sterke Sjåstad Christiansen spesielt godt. En 45. plass på sprinten og 31. plass på normaldistansen var skuffende.

Første sjanse til å rette opp inntrykket blir i Hochfilzen (Østerrike) på fredag hvor en ny sprint venter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder