MYE NORSK: Johannes Thingnes Bø gratuleres med sin 3. plass av Martin Fourcade etter fellesstarten. Fra venstre: Benedikt Doll, vinneren Quentin Fillon Maillet. Helt til høyre Vetle Sjåstad Christiansen som ble nummer fire. Foto: Jostein Magnussen

Thingnes Bø vil gå alle VM-øvelsene

POKLJUKA (VG) Syv gullmuligheter på 10 dager. Johannes Thingnes Bø (26) vil gå absolutt alt i VM.

Mix-stafett, sprint, jaktstart, normaldistansen, par-stafett, stafett og fellesstart. Der har du programmet som Thingnes Bø planlegger for når VM starter i italienske Anterselva 13. februar.

Han vil ha med seg absolutt alt.

– Ja, selvfølgelig. Jeg tror alle vil gå alt, sier 26-åringen og varsler dermed at han vil gi Vetle Sjåstad Christiansen kamp om en plass også på parstafett-laget. Christiansen vil gjerne gå «supersprinten» i VM.

– Det er dette jeg er best i, var beskjeden fra Sjåstad Christiansen. Men Thingnes Bø er litt hvassere på også denne distansen.

Selv med en seier i «comebacket» på torsdagens 20-kilometer, innrømmer Johannes Thingnes Bø at formen ikke er den beste. Det var også tydelig på dagens fellesstart hvor 26-åringen fikk svi etter å ha brukt for mye krefter etter en bom på første skyting.

Han klarte heller ikke å hamle opp med Benedikt Doll som tok 2. plassen bak Quentin Fillon Maillet, som vant:

– Ikke like spretten

– Jeg er ikke like spretten som jeg var før jul, så jeg er nødt til å finne ut av det inn mot VM. Det fungerer bra, men dette er ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg føler det mangler litt i sporet, sier han og innrømmer at det har blitt «litt lite trening og litt lite søvn og hvile».

– En treukers tur på verdenscupen er enkelt å mobilisere for med trening, mat og alt. Den jobben er litt vanskeligere å gjennomføre på hjemmebane.

– Det er bare to andre som har vunnet verdenscuprenn denne sesongen, ellers er de jevnt fordelt på deg (6) og Martin Fourcade (5). Tror du det fortsetter slik?

– De siste årene har det vært sånn frem mot mesterskap, så har det kommet andre vinnere i VM og verdenscupene som avslutter sesongen. Det gjenstår å se om det skjer nå. Fourcade og jeg ønsker jo å vinne hvert eneste løp og vi er blitt bra stabile begge to. Da er det jo én av oss som er med hver gang, sier Thingnes Bø.

PS! Ingenting å si på laginnsatsen til de norske i dag med Vetle Sjåstad Christiansen på 4. plass, Erlend Bjøntegaard på 6., Johannes Dale på 7. og Tarjei Bø på 9. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder