BEST I TEST: Tiril Eckhoff vant begge rennene i sesongstarten på Sjusjøen. Her er hun i aksjon på søndagens fellesstart.
BEST I TEST: Tiril Eckhoff vant begge rennene i sesongstarten på Sjusjøen. Her er hun i aksjon på søndagens fellesstart. Foto: Jostein Magnussen

Julekrøll for skiskytterne: - Frykten er at julaften må feires på en flyplass

SKISKYTING

SJUSJØEN (VG) De norske skiskytterne har ikke mye å gå på for å rekke hjem til jul. - Frykten er at julaften må feires på en flyplass, innrømmer Tiril Eckhoff (28).

Publisert: Oppdatert: 26.11.18 10:52

Den tredje verdenscuprunden går på landsbygda i Tsjekkia, i Nove Mesto. De siste rennene, fellesstarten, går på ettermiddag 23. desember, dagen før dagen.

– Det er det vi alle har vært livredde for, at vi ikke skal komme oss hjem til julaften, sier Tiril Eckhoff til VG.

Kvinnenes fellesstart starter først klokken 14.30 lillejulaften.

– De skal ha funnet oss et fly som tar oss hjem, og forhåpentligvis rekker vi det flyet. Hvis ikke blir det julaften på en flyplass. Det er frykten. Jeg har veldig lyst til å reise hjem, for når vi drar ut nå på fredag så er vi ikke hjemme før lillejulaften. Det er lenge å være på tur, sier Eckhoff.

Hun har en «plan» for å komme seg på det juleflyet.

– Egentlig burde jeg ikke gjøre det så bra i det løpet. Det enkleste er vel å bli nummer 29 og komme seg hjem. Da slipper jeg jo både pressekonferanse og dopingtest - alt som tar tid, sier 28-åringen og ler.

Hun drar til verdenscupstarten i Pokljuka med to seirer i bagasjen. Hun vant sprinten på Sjusjøen på lørdag og var best også på søndagens fellesstart.

Selv med fire bom slo hun Denise Herrmann (+14,1) og Ingrid Landmark Tandrevold (14,2) på fellesstarten.

– Det var en god start, så er det greit at ikke alt er perfekt heller. Så har jeg noe å jobbe med fremover. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Eckhoff etter dobbeltseieren i sesongstarten.

Skiskytteren imponerte også under sesongåpningen i langrenn, men uttalte i ettertid at hun var nervøs:

– Ga aldri opp

De fire bommene fordelt på alle fire skytingene forklarer hun slik:

– Det var litt for mange sisteskudd som røyk, men jeg ga jo aldri opp og kjempet meg inn igjen. Nå tror jeg at jeg har godt av noen koselige dager hjemme, sier Eckhoff.

Ingrid Landmark Tandrevold lå godt an på fellesstarten, men to av strafferundene kom på den siste skytingen. Dermed måtte hun ut i spurtoppgjør om 2. plassen med den tidligere langrennsspesialisten Denise Herrmann.

– Det ble tøft. Jeg var så sliten på slutten at jeg ikke så Denise. Det var nesten bare svart. Jeg vil ikke kalle det jeg fikk til en spurt, for det føltes ikke som jeg hadde noen fart i det hele tatt, sier 22-åringen etter 3. plassen.

Her kan du lese mer om