Tre grep skal få Thingnes Bø på skuddhold av Fourcade

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (25) har tatt tre vellykkede grep for å nærme seg sin argeste konkurrent, Martin Fourcade (30).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norges beste skiskytter de siste årene har - i motsetning til mange andre - hatt problemer med den liggende skytingen. Han har slitt med å finne en god liggestilling og brukt lang tid før han «slipper» det første skuddet.

Nå er problemene historie.

– Jeg har fortsatt til gode å bomme på en liggende serie etter at jeg gjorde justeringene, sier Thingnes Bø etter en økt i god «Östersund-vind» på hjemmebanen i Holmenkollen.

les også

Svendsen bidrar gratis for privatlag: - Forteller mye om Emil

25-åringen har nylig fått justert kolbekappen, den bakerste delen på børsa.

– Den var dobbelt så lang før. Konsekvensen er at jeg får «kortere vei» inn til liggestilling, finner roen raskere og slipper å bevege meg så mye når jeg har lagt meg ned for å skyte.

– Gir store utslag

Dermed håper han også å tjene noen sekunder på den liggende skytingen når verdenscupen innledes i Pokljuka i starten av desember.

Thingnes Bø har også fått montert en ny armreim som er løsere i festet. Han har også bygget opp forsiktet noen millimeter, mens baksiktet har fått ny diopter.

– Det er små detaljer som gir store utslag. Endringene gjør at jeg blir mer trygg på liggende skyting. Begynner du først å bomme tenker du mye på hva du gjør feil på neste skyting. Skytingen skal gjennomføres uten å tenke konsekvenser, det skal være som å sykle. Du skal bare gjøre det, beskriver Johannes Thingnes Bø.

Han har selv kommet opp med løsningene etter å ha vært i tenkeboksen en stund.

Se hva Thingnes Bø har gjort med børsa i videoen under:

Denne uken har 25-åringen vært på Olympiatoppen og gjennomført tester etter at han ble syk med rhinovirus. Forkjølelsen førte til at det ble to uker uten trening.

les også

Johannes Thingnes Bø giftet seg med Kløvstad Dæhli

– Jeg hadde verken feber eller dårlig energi. Jeg var for syk til å trene, men ikke så syk at jeg ble svak og utrent. Dermed ble det lettere å gå igang med treningen igjen.

Testene fra Olympiatoppen var også oppløftende - et klarsignal til at Thingnes Bø kan kjøre for fullt igjen.

– Slipper jeg unna med de to ukene før sesongstart, så vil dette bli bra, fastslår Thingnes Bø. Han fikk flere bekymringsmeldinger etter at idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset i skiskytterforbundet gikk ut med at 25-åringen hadde fått noro-viruset.

– Odd-Bjørn bommet stygt på rhino- og noroviruset. Jeg har ikke hatt magesjau. Det er litt forskjell, ler Johannes Thingnes Bø.

PÅ TRENING: Johannes Thingnes Bø fikk prøvd seg i «Östersund-vind» på hjemmebanen i Holmenkollen denne uken. Foto: Jostein Magnussen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder