CAMPINGLIV: Johannes Thingnes Bø (t.v.), Fanny Welle-Strand Horn og Tarjei Bø på vei til møtet med norske journalister på en campingplass i Joensuu, hvor skiskytterne holder til. I bakgrunnen skimter vi Tiril Eckhoff.
CAMPINGLIV: Johannes Thingnes Bø (t.v.), Fanny Welle-Strand Horn og Tarjei Bø på vei til møtet med norske journalister på en campingplass i Joensuu, hvor skiskytterne holder til. I bakgrunnen skimter vi Tiril Eckhoff. Foto:Jostein Magnussen,VG

Tarjei Bø føler seg som superreserven Solskjær

Får gull-sjanse på mix-stafetten fordi Svendsen og Bjørndalen takket nei

SKISKYTING

JOENSUU (VG) Tarjei Bø (26) kan takke Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen for at han får sjansen til å vinne VM-gull på mix-stafetten i morgen.

Publisert:

Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø var førstevalget på VMs første øvelse her i Finland sammen med Fanny Welle-Strand Horn og Tirill Eckhoff. Men siden Svendsen velger å stå over åpningsrennet for å komme til hektene etter forkjølelsen og Ole Einar Bjørndalen satser alt på kombinasjonen sprint og jaktstart lørdag og søndag, får Tarjei Bø sjansen.

- Det opprinnelige laget var jo Emil og Johannes, det vet vel alle. Så fikk Ole Einar spørsmålet og så jeg. Det er vel en helt naturlig konsekvens etter årets prestasjoner, fastslår Tarjei Bø overfor VG.

Vil avgjøre

Underforstått: Tarjei Bø er akkurat nå et fjerdevalg på herresiden etter de noe uvante plasseringene 46., 25., 59. og 50. på hans fire siste verdenscuprenn. Og det var før han ble syk - igjen - og måtte stå over rubbel og bit på hjemmebane i Holmenkollen.
- Jo, jeg er et fjerdevalg, men jeg føler meg som en superreserve. Det er jeg og Ole Gunnar Solskjær. Det er vi som alltid kommer inn og avgjør, sier Bø og ler.
På pressetreffet på en campingplass i Joensuu er lillebror Johannes optimistisk på egne og storebrors vegne.
- Solskjær var jo god og en joker, så det høres jo veldig bra ut, sier Bø, som vanligvis benytter enhver anledning til å «stikke» storebroren. Men i ettermiddag lot han sjansen gå fra seg.

Saken fortsetter under bildet

Best i test

Brødrene kommer fra en god generalprøve med Tiril og Fanny på laget. Den vant de i Nove Mesto, selv om Tarjei Bø ikke var i slag.
- Jeg er ganske trygg på stafettegenskapene mine. Det er jeg ganske rolig på, men jeg er jo litt spent på formen. Nå har jeg ikke gått renn siden Nove Mesto. Da var det elendig. Egentlig har jeg bare lagt bit for bit i puslespillet og håper at det blir bra, sier Bø.
Lillebror Johannes Thingnes Bø vet at konkurransen blir tøffere i morgen og har denne analysen før han begynner oppladningen med en god natts søvn og en liten formiddagshvil før kveldsrennet hvor han skal kvitte seg med det dårlige tankegodset.
- Det skal være mulig å vinne, men det blir «tight». Det er fem nasjoner på papiret som skal kjempe om det gullet. Nå handler det bare om å ikke tenke på hva som skjer hvis du gjør en dårlig etappe. Sånn sett er et viktig å ha fullt fokus og være klar over alle scenarier og angripe og gjøre det beste.

Her kan du lese mer om