NEST BEST: Ingrid Landmark Tandrevold jubler for 2. plassen under premieutdelingen. Til venstre Dorothea Wierer som vant sprinten. Foto: Kerstin Joensson/AP

Feilfri Tandrevold tok 2. plass: - Veldig fornøyd

Ingen kunne gjøre noe med Dorothea Wierer, men Ingrid Landmark Tandrevold (23) var ikke langt bak.

  • Jostein Magnussen

Skiftende vindforhold gjorde skytejobben vanskelig for mange på dagens skiskyttersprint i Hochfilzen, men Landmark Tandrevold imponerte på standplass og fikk ned alle 10 blinkene.

I mål var 23-åringen bare 5,9 sekunder bak Dorothea Wierer. Wierer vant sprinten i Östersund og gikk til topps i dag igjen selv med én bom. God fart i sporet og rask skyting var vinnerformelen.

Men Tandrevold nærmer seg sin første seier i verdenscupen. Hun har to 2.plasser fra før på sprint og fellesstart. Nå får hun et glimrende utgangspunkt før søndagens jaktstart.

– Jeg er utrolig fornøyd med skytingen, kjempefornøyd faktisk. Så gjorde jeg et forsøkt på å ta Wierer i sporet men sprakk litt på slutten. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, oppsummerer Tandrevold overfor NRK.

Det var ikke noe å si på den norske laginnsatsen i dag. Tiril Eckhoff var rask i sporet som vanlig, men bommet på det siste skuddet på den liggende skytingen og fikk én runde på stående. Også Marte Olsbu Røiseland måtte tåle en strafferunde på hver av de to skytingene. Dermed var de sjanseløs på seier.

Tiril Eckhoff var «kjempefornøyd». Det var ikke Olsbu Røiseland.

- Jeg synes det fungerte bra i sporet, men to bom blir for mye på en sprint. Det er litt for dårlig, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Røiseland, som var nest raskest i sporet i dag, ble til slutt nummer 7, Eckhoff nummer 8. Dermed ser det ut som Norge får tre kvinner blant de 10 beste.

Karoline Knotten ble nummer 21. Tekla Brun-Lie opplevde at en annen skytter skjøt ned en av hennes blinker og valgte dermed å ta en strafferunde. På resultatlisten står hun på en 39. plass.

Svetlana Moronova fra Russland tok en overraskende 3. plass foran Paulina Fialkova fra Tsjekkia.

Mer om

  1. Vintersport

Flere artikler

  1. Mäkäräinen vant i vindkastene - to norske på pallen

  2. VM-bronse til Røiseland etter thrilleravslutning: – Kjempefornøyd

  3. Marte Olsbu Røiseland tilbake på pallen: – Deilig

  4. Tiril Eckhoff slo tilbake etter VM-fadesen: – Vært skikkelig utladet og deppa

  5. Røiseland raskest og ett treff unna seier: – Helt utrolig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder