Ny OL-miss for Johannes Thingnes Bø: - Vinden plager og erter meg her

Publisert:
SKISKYTING

PYEONGCHANG (VG) Johannes Thingnes Bø (24) har bommet på 10 av 30 skudd og gjort sesongens to verste konkurranser i det som skulle bli årets høydepunkt.

31. plassen på sprinten ble til en 21. plass på mandagens jaktstart etter seks bom på fire skytinger. Gullfavoritten feilet igjen og forklarer en treffprosent på beskjedne 66,67 prosent i OL med den uberegnelige Pyeongchang-vinden.

– Jeg har aldri skutt i så sterk vind, sier Bø om den tredje skytingen hvor han måtte ut i hele fire strafferunder.

– Den serien blåste vekk, og da blåste det så sterkt at det var ikke noen sjanse til å se svart i sikte. Jeg kunne selvfølgelig ventet på at vinden ga seg, men da lå jeg så langt bak at det ikke var verdt det.

– 10 bom på 30 skudd her i OL, så dårlig er du vel ikke?
- Jo, det er det jeg er. Jeg skylder ikke på vinden, men sier at jeg ikke har taklet den. Hadde det vært vindstille er jeg helt sikker på at resultatet ville vært annerledes.

Resultatet nå er at han akkurat har gjennomført sine to dårligste konkurranser denne sesongen, og det passer dårlig at det skjer i et OL.

– Ble oppgitt

– Jeg ble bare oppgitt, rett og slett. Det ble jo nesten «tipping» med de bevegelsene jeg fikk. Når det blåser mindre så har jeg mer kontroll. Det er vinden som plager og erter meg her, forklarer 24-åringen som sto med åtte verdenscupseirer før OL.

Gullvinner Martin Fourcade hadde ikke fått med seg hvordan det gikk med sin norske rival da VG snakket med ham.

- Både Johannes og jeg sa før OL at dette ikke bare handler om oss to siden skytebanen er krevende her i Pyeongchang. Jeg mente at vi ville bli vanskelige å slå om vi er på vårt beste, men vinden og det faktum at det er snakk om OL åpner for at mange andre også kan være i konkurransen. I OL handler det ikke bare om oss to, men mange flere, sier franskmannen etter at hans tredje OL-gull var et faktum.

Tarjei Bø, best av nordmennene med den «kjipe» 4. plassen på jaktstarten, innrømmer at det er tøft.

– For dårlig

– Der er lett å se dette med norske øyne, at det bare er vi som bommer. Jeg skal være den første til å innrømme at vi gjør det for dårlig på standplass, men det er veldig mange gode skyttere som gjør det dårlig. På sprinten feilet Martin Fourcade, i dag slo han tilbake.

Den ambisjonen hadde også Emil Hegle Svendsen før start. Med fem bom ble han nummer 20.

– Vi kan ikke gi oss nå. Vi må snu dette og komme tilbake. Vi har en kollektiv svikt, og det det kan vi ikke være bekjent av. Det har vært en dårlig start på OL, men vi må prøve å komme tilbake og jobbe oss opp, sier Svendsen til VG.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om