Eckhoff sprakk på siste skyting: – Jeg sov ikke en dritt i natt

OSLO/HOLMENKOLLEN (VG) Tiril Eckhoff (25) var lenge med i medaljekampen, men på siste skyting kom smellen. Gårsdagens VM-dronning var rett og slett utladet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg sov ikke en dritt i natt! Det var tøft å skulle prøve å komme tilbake. Jeg klarte tre skytinger, og det er jeg fornøyd med, sier Eckhoff til VG.

Med 20 prikkfrie skudd var tyske Laura Dahlmeier helt overlegen i Holmenkollen søndag. Ingen nordmenn var i nærheten av pallen, mens sølvet gikk til Dorothea Wierer. Bronsen tok Marie Dorin Habert.

17. plassen til tross - Eckhoff var like blid etter jaktstarten som hun var etter gårsdagens sprinttriumf.

– Etter at du vant sprintgullet, er det slik at resten av VM nå uansett bare blir en bonus?

– Ja, det er sånn, slår 25-åringen fast.

Ekchoff skapte spenning lenge, i sporet fungerte alt like godt som det gjorde under gullsprinten. Men inne på siste stående, da hun sårt trengte å se blinkene falle, sa det stopp. Til slutt gikk hun ut med tre bom.

– Jeg gikk på en klassisk smell. Jeg så at mange hadde bommet før meg, og det er ikke de riktige tankene å ha når man kommer inn til siste stående. Jeg ble lite offensiv. Men sånn er det, skiskyting er en utfordring mentalt. Det er ikke bare å spenne på seg skia og ta med seg medaljene hjem.

Les også: Gull-Eckhoff om geværdramaet

Startet med bom

Lørdagens verdensmester, Tiril Eckhoff, gikk ut 15 sekunder foran franske Dorin Habert på den 10 kilometer lange jaktstarten.

TOK MED SEG FLAGGET: Laura Dahlmeier herjet på jaktstarten i Holmenkollen. Foto: Sandblad Mattis , VG

25-åringen som skjøt feilfritt lørdag, startet med én bom allerede på første, liggende skyting. Med én strafferunde inviterte hun de hardeste konkurrentene raskt inn i gullkampen. Dorin Habert og Dahlmeier var ikke vonde å be, de tok teten.

På neste skyting bommet Eckhoff en gang til, men hadde stadig heng på medaljene på grunn av sin gode fart i skisporet. Så, på tredje skyting, begynte Habert å bomme - to ganger, mens Eckhoff bommet hårfint på femte blinken. I tillegg var også italienske Wierer nå påmeldt i medaljeracet.

Sprekk for Eckhoff

Inn mot fjerde skyting var det kun Dahlmeier som hadde til gode å bomme. Hun viste at et fullt hus ville sikre henne VM-gullet. Og tyskeren var iskald og skjøt ned alle blinkene og kunne spasere inn til seier med det tyske flagget i høyrehånden.

Les også: Bjørndalen (42) tok medalje nummer 42

Dessverre for Eckhoff gikk rullegardinen ned på siste skyting. Den norske verdensmesteren skjøt vekk sine medaljesjanser med fire bom!

Eckhoff klarte dermed ikke å følge opp jubeldagen lørdag og ble nummer 17, Marte Olsbu, med fire bom, ble beste norske som nummer 16. Fanny Horn Birkeland ble nummer 19.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder