BRONSEGLIS: Emil Hegle Svendsens samboer Samantha Skogrand dro til Holmenkollen for å feire med familien. Her intervjues hun av VG utenfor TV 2s bobil på skiarenaen. Foto: Mattis Sandblad , VG

TV 2-kjæresten om Svendsens medaljeopptur: – Betyr så enormt mye

HOLMENKOLLEN (VG) TV 2-profilen Samantha Skogrand kastet seg i bilen og dro til Holmenkollen for å feire samboeren Emil Hegle Svendsens VM-bronse sammen med familien hans.

Artikkelen er over fire år gammel

Da VG møter henne i snøværet på nasjonalarenaen i hovedstaden, gliser hun stort over skiskytterkjærestens store opptur.

– Dette betyr veldig, veldig, veldig mye. Jeg tror han følte han vant en medalje i dag. Han har jobbet så ekstremt hardt, og så har det kanskje ikke gått helt veien. Og da betyr det så enormt mye å få stå på podiet her under VM på hjemmebane, sier Skogrand.

Les også: Bronse-Svendsen lettet etter revansjen

– Var trist

TV 2-journalisten fulgte VM-konkurransen foran TV-skjermen hjemme i parets hus på Ris i Oslo. Etter å ha hoppet opp og ned i sofaen, for så å rulle seg rundt på gulvet i medaljeekstase, tok hun kjapt turen til skistadion – der feiringen fortsatte med svigerforeldrene.

Skogrand legger ikke skjul på at samboeren har slitt tungt på veien mot VM.

– På hjemmebane har det gått fint, men det er tungt å se en person som står deg nær ha det tungt. Det er utfordrende, men han viser gang på gang at han alltid klarer å snu det, sier hun.

– Hvordan har du merket det på ham?

JUBLENDE GLAD: Emil Hegle Svendsen strålte etter å ha gått inn til VM-bronse på jaktstarten i Holmenkollen. Foto: Sandblad Mattis , VG

– Jeg har merket det på humøret, rett og slett. Han er ikke vanskelig å ha i hus, men han blir trist. Disse guttene legger så mye arbeid i dette. Det er en 24-timersjobb, en livsstil. De gir alt hver eneste dag. Jeg er jo i kulissene og ser hvor mye de betyr for dem, sier Skogrand.

Gravde seg ned

På pressekonferansen etter rennet virket Hegle Svendsen nesten mer lettet enn glad. Han svarte rolig og balansert på alle spørsmål – og mer utfyllende enn han har gjort den siste tiden.

– Det føles som en stor seier å være tilbake. Det er ikke så lett som folk kanskje tror, det psykiske påvirker alt man gjør. Det er vanskelig å komme seg ut av en slik negativ spiral, sier Svendsen til VG.

Les også: Oppgitt Bjørndalen fikk ikke vite om Fourcades dobbeltbom

For resultatene har uteblitt. Så ille sto det til at 30-åringen valgte å stå over flere verdenscuprenn i et håp om å finne formen for seg selv.

Samboeren mener skiskytterstjernen hadde det tyngst i januar. Det er bronsevinneren enig i.

– Å grave meg ned er en av mine gode egenskaper. Jeg er god på å grave meg ned. I januar nådde jeg toppnivået mitt på nedgraving. Da var det mye svart. Det er godt å nå komme opp til jordens overflate igjen, sier han.

Tror det har løsnet

Hjemme har Skogrand forsøkt å være positiv i håp om at det skulle hjelpe.

– Jeg prøver bare å være optimist, uten å være irriterende. For det kan være litt irriterende hvis det blir litt for mye av det gode. Så jeg prøver selvfølgelig bare, som alle andre som har en i familien som driver toppidrett, å være støttende, forklarer hun.

I kveld skal hele familien feire VM-bronsen med middag i hovedstaden. Og så skal de naturligvis se medaljeutdelingen på Universitetsplassen i Oslo.

Nå tror de på mer medaljejubel i VM.

– Jeg tror at dette betyr mye for resten av mesterskapet. Skiskyting er så marginalt. Alt skal klaffe. Ski, skyting, form og alt sammen. Jeg tror det har løsnet litt for ham, sier Skogrand.

Torsdag er det 20 km normaldistanse for herrene i VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder