GUL TRØYE: Johannes Thingnes Bø, her fra desember, i den gule trøya som symboliserer at han leder verdenscupen sammenlagt. Foto: Jostein Magnussen

Thingnes Bø og Fourcade slått av tidligere dopingutestengt russer: – Får ikke min respekt

Eks-doper Aleksandr Loginov knuste all motstand på sprinten i Oberhof og sørget for at Johannes Thingnes Bøs seiersrekke ble brutt. At det var akkurat russeren som gjorde det, var det ikke alle som var like fornøyde med.

– Han må unnskylde seg for oss utøvere og forklare seg. Nå går han bare og later som ingenting har skjedd, og da får han ikke min respekt, sier Martin Fourcade til NRK med klar retning til russerens dopinghistorikk.

Loginov var utestengt mellom 2014 og nesten ut hele 2016 for bruk av EPO, men har for lengst gjort comeback i sporet. Fredag jublet han for sin første verdenscupseier noensinne.

I mål var han 25,2 sekunder foran nummer to, Johannes Thingnes Bø, som står med seks seirer så langt denne vinteren (på ni mulige) og som før 2019s første renn avsluttet 2018 med tre strake seirer. Det fikk stryningen til å være i det ertende humøret før rennstart.

– Når Fourcade ikke har fulgt opp i år, har jeg vært litt ensom framme der, så vi får håpe de andre har lagt inn enn god jobb i julen slik at det blir «tightere» i konkurransene nå på nyåret, uttalte Johannes Thingnes Bø ertende til NRK.

Knuste Fourcade

Forrige vinter var det franskmannen, som har vunnet verdenscupen sammenlagt de siste syv sesongene, som tok innersvingen på stryningen, men denne sesongen har Thingnes Bø vært i en egen klasse.

les også

Tror Bjørndalen kan hevde seg i «comebacket»

Før årets første renn i tyske Oberhof hadde han vunnet hele seks av de åtte verdenscuprennene denne vinteren, det mot Fourcades to.

På sprinten i Oberhof var Thingnes Bø igjen bedre enn sin franske nemesis, det selv om begge bommet én gang hver. Stryningen var klart bedre i sporet, og i mål var han 22 sekunder foran Fourcade.

Seiersrekke brutt

Det holdt imidlertid ikke til seier nummer syv for sesongen.

Russiske Aleksandr Loginov var suveren på standplass og gikk nesten like raskt som Thingnes Bø i sporet.

les også

Thingnes Bø har gått inn 1,46 mill. kr på tre uker

Thingnes Bøs seiersrekke er med det brutt, men det er ingen grunn til å deppe av den grunn. Han ble nummer to, 25,2 sekunder bak Loginov.

Enda bedre nytt er det for stryningen at Fourcade endte helt nede på 7. plass.

Franskmannen har vunnet verdenscupen sammenlagt syv ganger på rad, men skal slite med å ta nummer åtte på rad. Nå skiller det 183 poeng opp til verdenscupleder Thingnes Bø.

Interessant pall

PALLEN: Fra venstre: Johannes Thingnes Bø, Aleksandr Loginov og Sebastian Samuelsson. Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Svenske Sebastian Samuelsson knep den siste pallplassen foran to tyskere (Benedikt Doll og Arnd Peiffer), og med det er pallen svært interessant.

Samuelsson er den utøveren som har uttalt seg sterkest i kampen mot doping. Svensken boikottet som kjent verdenscupen i russiske Tjumen i fjor på grunn av russerens dopingregime, og har blitt drapstruet og hetset for sin kritikk av dopingen i Russland. Det står i kontrast til Loginov, som selv sonet en dopingdom mellom 2014 og 2016.

– Jeg synes det er vanskelig å kommentere, og jeg har brukt masse energi på akkurat den personen, så jeg velger å la den passere. Så får vi heller bare prøve å slå ham, sier Thingnes Bø til statskanalen.

Lørdag er det jaktstart på programmet, der Thingnes Bø, med Fourcade ganske hakk i hæl, skal jakte Loginov og sin syvende seier for vinteren.

PS: Johannes Thingnes Bø er sprintkongen med 15 verdenscupseirer i denne disiplinen, men han har aldri blitt nummer 2 eller 3 på den distansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder