SKISKYTTERPAR: Ole Einar Bjørndalen og Darya Domratsjeva la begge opp i vår. Lørdag konkurrerer de igjen. Foto: Jostein Magnussen

Tror Bjørndalen kan hevde seg i «comebacket»

Lørdag gjør Ole Einar Bjørndalen (44) og kona Darya Domratsjeva (32) «comeback» med børsa på ryggen.

Ekteparet stiller til start i det årlige showrennet i tyske Gelsenkirchen 5. juledag, på hjemmebanen til Schalke 04.

Der venter knallhard konkurranse på mix-stafetten hvor «team Bjørndalen» skal opp mot Dorothea Wierer/Lukas Hofer, Vanessa Hinz/Erik Lesser, Veronika Vitkova/Michal Krcmar og Ekaterina Yurlova-Percht/Anton Sjipulin, for å nevne noen.

– De ville så gjerne ha meg tilbake i Schalke for å kunne ta et ordentlig farvel, og det kunne jeg ikke takke nei til, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

Han stiller godt forberedt selv om han innrømmer at han helst skulle hatt flere treningstimer på både ski og standplass etter at han la opp i vår og begynte å trene seg ned etter en eventyrlig karriere som startet med verdenscup tilbake i 1993.

les også

Thingnes Bø har gått inn 1,46 mill. kr på tre uker

– For å være ærlig så har vi har ikke fått trent så mye som vi har ønsket, sier Darya Domratsjeva og drar ned forventningene før folkefesten i Veltsins-Arena.

Johannes Thingnes Bø står over showrennet og bruker romjulen sammen med landslagskollegene til trening på Sjusjøen. Verdenscuplederen tror Bjørndalen og Domratsjeva kan bite godt ifra seg.

– De kan fort vinne hele løpet. Selv om de har lagt opp så har de ikke sluttet å trene. Og hvis man nesten opprettholder treningsmengden så er det ikke sånn at de med flest OL-gull plutselig har blitt sååå dårlige i løpet av åtte måneder, sier Thingnes Bø og minner om at løypen i Schalke er kort, og så er den smal.

– Setter pengene på Bjørndalen

– Begge er raske til å skyte, og om de går først ut fra hver skyting så er det vanskelig å gå forbi. Ole er en lettvekter på «slusja» snø, så jeg setter pengene på han. Så kan vi jo håpe på en duell med Anton Sjipulin, som er det foreløpig siste medlemmet av «biathlon legends», sier 25-åringen.

Emil Hegle Svendsen har også troen på ekteparet Bjørndalen.

– Den konkurranseformen som er der er jo ganske spesiell. Skyter de bra så kan de komme høyt opp, sier Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen deltok i Schalke – og vant i 2003, 2004, 2005 og 2006. Men i årene etter passet det dårlig å delta i showrennene fordi det kolliderte med høydetrening.

Men denne romjulen passet det godt å dra til Tyskland – igjen.

PS! Skiskyttershowet sendes på NRK1 og Eurosport 1.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder