Bjørndalen skal bli pappa

Avslørte forholdet til skiskytterstjerne Darja Domratsjeva

Kjæresten har termin i oktober: – Ny situasjon for meg

SOGNSVANN (VG) Ole Einar Bjørndalen (42) hadde en nyhet større enn at han fortsetter karrieren i dag. Han venter nemlig barn med skiskytterdronningen Darja Domratsjeva (29).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

42-åringen holdt egentlig en pressekonferanse som i all hovedsak skulle handle om hans egen fremtid som skiskytter. Etter å ha gjort rede for hvorfor det blir to år til som toppidrettsutøver, grep han ordet for å lansere dagens siste tema: Hans privatsituasjon. Der var det bare gledesnyheter.

BAKGRUNN: Bjørndalen fortsetter i to år til

TV2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg sjanset på at Ole Einar Bjørndalen ville komme med flere gode nyheter i dag. Han traff godt med innkjøpet av smukk og tåteflaske til den vordende pappaen. Foto: Jostein Magnussen, VG

– Det som jeg er mest glad for i øyeblikket... det er privat. Jeg har ikke vært så privat den siste perioden. Det er sånn at jeg har hatt fokus på idretten. Noen rundt her har fått med seg at jeg har hatt et bra vennskap med Daria Domratsjeva i flere år. Det har utviklet seg litt den siste tiden. Vi er nå kommet så langt at vi er et par... og skal ha barn. Vi skal bli foreldre! sier Bjørndalen, og mottok applaus fra det fremmøtte pressekorpset.

Heiberg fortsetter i IOC etter Bjørndalens farvel

– Det har vært planlagt og termin er i starten av oktober, sier Bjørndalen, og opplyser til VG at paret ennå ikke vet om det blir gutt eller jente.

LEST DENNE? Her er de 11 rekordene Bjørndalen kan ta

LES OGSÅ: Ber skiskytterforbundet ta over Bjørndalens trailer

– Setter stor pris på å oppleve det

I fjor høst tok Bjørndalen med seg den tredoble OL-vinneren Domratsjeva fra Hviterussland på Ullevaal i anledning Vålerengas showkamp mot Real Madrid. De to satt ved siden av hverandre på nasjonalarenaens VIP-tribune.

LES OGSÅ: Bjørndalen og Domratsjeva sammen på fotballfest

Bjørndalen svarte den gangen ikke på VGs henvendelser om relasjonen mellom de to. I dag viser det seg at et gammelt vennskap har utviklet seg.

– Det blir spennende å bli pappa. En ny situasjon for meg. Vi gleder oss, det blir en ny verdi i livet. Jeg setter stor pris på å få oppleve det, sier Bjørndalen, som fleipet med tidspunktet for en kommende pappapermisjon og hvorvidt det ville kollidere med et mesterskap.

For Domratsjevas del har denne sesongen vært preget av sykdom.

– Men hun er innstilt på å komme tilbake. Hun trener for fullt, eller så bra hun kan, og vil gjøre det fram til fødselen. Planen er å konkurrere på starten av nyåret. Det er en litt dristig plan, men realistisk, sier Bjørndalen.

SETT DENNE? Slik ble Bjørndalen kongen av skiskyting

Ole Einar Bjørndalen her sammen med Daria Domratsjeva i lyseblå jakke øverst i bildet. De to var på plass på Ullevaal Stadion da Vålerenga spilte showkamp mot Real Madrid i august 2015. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Bjørndalens pressekonferanse skulle i utgangspunktet handle om hans egen fremtid som skiskytter. Også der ble sportsentusiastene gledet med hyggelig nytt. I utgangspunktet fortsetter mannen fra Simostranda karrieren frem til 2018. Han begrunnet det med en stor motivasjon for å utvikle seg og sporten, som Bjørndalen mener har mye å gå på.

KOMMENTAR: Å legge opp på topp er oppskrytt for denne mannen

– Jeg har fått svar på hvordan jeg kan trene i en alder av 42 år. Mentalt er jeg ganske sterk når jeg må. Jeg tror jeg har en sjanse til å prestere og da er jeg ikke bare avhengig av én person, men et team. Det har jeg. For å prestere i mesterskap må du ha topp utstyr og gode skismørere. Det blir mer og mer avgjørende. I år har vi vært konkurransedyktige og det er ekstra betryggende når du skal gå på to nye år, sier Bjørndalen.

HUSKER DU? Slapp lufta ut av Bjørndalens bildekk

Podcast: Navnene i idrettsverdenen som vekker oppsikt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder