VENNER, TROSS ALT: Laura Dahlmeier passerer Tiril Eckhoff på pressekonferansen etter jaktstarten. Foto: Jostein Magnussen

Eckhoff beklaget tyvtriks: – Jeg var litt ufin

ÖSTERSUND (VG) Etter VM-sølvet valgte Tiril Eckhoff (28) sporenstreks å beklage at hun brukte tyvtriks i medaljekampen.

 • Jostein Magnussen
 • Ida Høidalen
 • Øyvind Herrebrøden
 • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

Rett etter målgang kom unnskyldningen til Laura Dahlmeier, som Eckhoff snøt for sølvmedaljen. 28-åringen tok et tøft sporvalg og presset den tyske jenta inn mot markørene.

– Det var i kampens hete. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få den sølvmedaljen. Jeg var litt ufin, det innrømmer jeg, men det er ikke alltid Klæbo (Johannes Høsflot Klæbo) er snill når han vinner spurter, sier Eckhoff til VG.

– Hva sa Dahlmeier?
– Nei, jeg tror vi er venner, sier Eckhoff og ler.

På pressekonferansen etterpå ville ikke tyskeren kritisere Eckhoff.

- Det var en fair fight. Hun hadde større fart enn meg, sa Dahlmeier.

Eckhoff benyttet sjansen da Mona Brorsson bommet på nesten alt på siste skyting, og plutselig var 28-åringen i medaljekampen.

– Det er magisk, da! Jeg er stolt over at jeg har «rasket sammen» en form og klarer å skyte bra når det gjelder, sier Eckhoff etter en sølvspurt god som gull på jaktstarten i Östersund.

Tung sesong

28-åringen fra Bærum har ellers hatt en uvanlig tung sesong – der hun bare har vært innenfor topp 10 én gang. Da vant hun riktignok («normalen» i Canmore), men tallene 16–16–23–18–33–34–33–15–12–12–41–42 er ingen kombinasjon som låser opp døren inn til verdenseliten i skiskyting. Men det er de individuelle resultatene til Eckhoff denne sesongen og forteller det meste.

Men i mesterskap pleier hun å være påskrudd, noe tyske Laura Dahlmeier fikk kjenne på sisterunden. Først gikk Eckhoff enkelt inn de syv sekundene hun var bak etter siste skyting, deretter klådde hun Dahlmeier i duellen på oppløpet.

Ingen kunne gjøre noe med hyperraske Denise Herrmann fra Tyskland da eks-langrennsløperen skjøt fullt hus på siste skyting.

INNERSVING: Her presser Tiril Eckhoff tyske Laura Dahlmeier i spurten. Foto: Jostein Magnussen

– Det er veldig god stemning der vi bor, alle er positive, og den positive energien smitter over på hverandre. Vi er er seriøse, men klarer å ha det litt moro innimellom, sier Ingrid Tandrevold Landmark til VG om den solide norske laginnsatsen fire øvelser inn i VM.

Marte Olsbu Røiseland gikk seg opp 21 plasser til en imponerende fjerdeplass (tross fire bom), mens Landmark ble nummer åtte.

– Tre jenter topp åtte er noe av det beste vi har gjort som lag. Det er utrolig moro, sier Landmark, som innrømmer at hun ga stakkars Brorsson en klem i skifteboden etterpå.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Skiskyting
 3. Skiskytter-VM
 4. Tiril Eckhoff

Flere artikler

 1. Norsk sprekk på svensk jubeldag i Östersund

 2. Norsk VM-debutant med sølv: – Har ikke gått opp for meg

 3. Røiseland på pallen etter kollaps og sekunddrama: – Fælt å se

 4. Eckhoff inn på toppliste: – Rått at jeg kan være der oppe

 5. Tiril Eckhoff med kjempesprekk i siste renn før VM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder