Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen, her sammen under åpningsseremonien før Vancouver-OL i 2010. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Northug lover «hardfest» for Bjørndalen i Russland - vil bli fadder

42-åringen venter barn med Darja Domratsjeva

Skiskytterkongen hylles på sosiale medier

Ole Einar Bjørndalen (42) slapp både karriere- og babynyheter i dag før han sammen med Petter Northug (30) setter snuten mot Russland. Der garanterer skikongen 42-åringen en real fest.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er bare å gratulere. Jeg håper han holder på som skiskytter til han blir bestefar, sier Petter Northug til VG, noen få timer etter at skiskytteren har annonsert at han blir i toppidretten frem til OL i 2018 og at han i oktober blir pappa. Det er sammen med skiskytterdronningen Darja Domratsjeva at Bjørndalen venter barn.

LES OGSÅ: Domratsjeva om babylykken: – Det er planlagt og veldig ønsket

Northug vil feire hardt

Akkurat dét skal behørig feires. Northug skal nemlig førstkommende helg til russiske Tjumen i Øst-Sibir sammen med Bjørndalen. Der skal de to gå renn på Geolog stadion sammen med en stjernespekket deltagerliste.

I tillegg skal blant annet Tiril Eckhoff, Even Northug, Martin Fourcade, Federico Pellegrino og Aleksander Legkov gå i Russland.

– I Russland er planen at vi skal feire det kommende farskapet så hardt at jeg blir fadder, sier Northug til VG.

Langrennskongen og Bjørndalen har tidligere utvekslet erfaringer fra høydeopphold og har slik sett samarbeidet i lengre tid. Northug legger nå også alt i potten for å ta del i skiskytterbabyens fremtid...

Kommentar: Å legge opp på topp er oppskrytt for denne mannen

Saken fortsetter under videoen.

Kjæresten med tre OL-gull

Helt siden VM i Holmenkollen hvor 42-åringen gikk inn til ett gull, to sølv og en bronse har det blitt spekulert i om Bjørndalen skulle fortsette eller legge ski og gevær på hylla. Til folks store begeistring velger Bjørndalen å fortsette mot Pyeongchang-OL i 2018, som eventuelt blir hans syvende etter det første OL i Lillehammer i 1994.

Les også: Her er de 11 rekordene Bjørndalen nå kan ta

Han offentliggjorde også at han har blitt et par med den hviterussiske skiskytter-stjernen Darja Domratesjeva som har vunnet 25 verdenscupløp og tre OL-gull i Sotsji i 2014.

På mikrobloggtjenesten Twitter var flere personligheter fra Idretts-Norge begeistret.

LES OGSÅ: Bjørndalen slapp pappanyhet

– Kongen av skiskyting fortsetter. Kommer til å skyte fullt hus og rykke i motbakkene til han er 72 og et halvt år. Herlig! skriver fotball-ekspert Lars Tjærnås.

– Ole Einar Bjørndalen fortsetter karrieren. Tøffe treningsøkter holder motivasjonen på topp. Helt rått, skriver den tidligere topp-alpinisten Astrid Lødemel.

– Ole Einar Bjørndalen (42) fortsetter karrieren som skiskytter! Er vel ikke annet å si enn heia heia! skriver NRK-profil Anne Rimmen.

https://twitter.com/Veiaaker/statuses/717248004105900032

RBK-profil Pål André Helland var også raskt ute med sin gratulasjon.

– Bjørndalen med fullt hus på privaten også, skyter aldri med løskrutt den mannen, skriver og fulgte opp med denne meldingen:

– Fra spøk til alvor: er stum av beundring for denne mannen. Et forbilde på mange måter, skriver Helland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder