UTE: Emil Hegle Svendsen får ikke prøvd seg under prøve-VM i Holmenkollen på grunn av sykdom. Foto:Jostein Magnussen,VG

Hegle Svendsen verre - må stå over alle renn

Prøve-VM går uten skiskytteren

Emil Hegle Svendsen (29) står over samtlige øvelser i Holmenkollen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Skiskytteren sto over gårsdagens normaldistanse på grunn av sår hals og dårlig almenntilstand. Mens alle ventet at 29-åringen skulle bli bedre og klar til lørdagens sprint, har han tvert imot blitt verre av forkjølelsen.

- Formen har ikke bedret seg, og det er mistanke om en infeksjon i de øvre luftveiene, sier lege Ola Berger.

- Hvor lang tid tar det å bli frisk?- Det er vanskelig å svare på, men normalt tar det mellom tre og syv dager, sier landslagslegen til VG.

Får treningsavbrekk

Han har foreskrevet ro og hvile, noe som betyr at Emil Hegle Svendsen nå får en pause fra trening - i verste fall på syv dager.

Trønderen, som allerede i går forlot utøverhotellet for ikke å smitte andre, står også over stafetten på søndag.

Fra før av er Tarjei Bø ute med sykdom, mens Ole Einar Bjørndalen droppet prøve-VM for å forberede seg optimalt til Kontiolahti-VM om tre uker.

Av de fire VM-utatte løperne er det dermed bare Johannes Thingnes Bø som deltar i Holmenkollen.

- Dårlig generalprøve

- At Emil får et opphold nå behøver ikke å bety noe når det gjelder VM, men det er selvsagt kjedelig at han ikke får gå i Holmenkollen. Vi får håpe det er tilfeldigheter at det skjer her, at det er en dårlig generalprøve foran VM, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Svendsens forfall betyr at Andreas Dahle Wærnes får sjansen på sprinten i Kollen lørdag. Wærnes var oppført som reserve i Holmenkollen og er nå på plass i Oslo etter at han ble innkalt tidligere i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder