TILBAKE ETTER SYKDOM: Ole Einar Bjørndalen trener nå på egenhånd etter å ha slitt med sykdom i sommer. Dette bildet er fra en tidligere treningsøkt i Holmenkollen.
TILBAKE ETTER SYKDOM: Ole Einar Bjørndalen trener nå på egenhånd etter å ha slitt med sykdom i sommer. Dette bildet er fra en tidligere treningsøkt i Holmenkollen. Foto:Jostein Magnussen,VG

Bjørndalen og Johaug må droppe Blinkfestivalen

SKISKYTING

Både Ole Einar Bjørndalen (41) og Therese Johaug (27) har meldt forfall til helgens Blinkfestival i Sandnes.

Publisert:

Skifestivalen torsdag, fredag og lørdag går uten de to profilene. Mens Johaug er operert etter et brudd i hånden, er Ole Einar Bjørndalen såvidt i gang med treningen igjen etter å ha slitt med en luftveisinfeksjon i sommer.

– Blinkfestivalen passer ikke inn i den treningen som Bjørndalen skal ha nå. Ole Einar må gjøre den jobben som er viktig og riktig for han fremover, sier landslagssjef Egil Gjelland til VG.

Les også: Her tror Fourcade Kollen-VM avgjøres

Bjørndalen ligger langt etter skjema etter at det man trodde var en forkjølelse viste seg å være en luftveisinfeksjon.

– Han har mistet nesten en hel måned med kontinuitet i treningsarbeidet og det er noen hull i treningsdagboka. Men det er ingen grunn til å krisemaksimere. Når han står på startstreken i VM i Holmenkollen i mars er det ikke sikkert sykdomsoppholdet har noe å si. Å hente seg inn etter treningsavbrekk er Ole Einar ekstremt god til og jeg har kjempetro på at dette blir bra, sier Gjelland.

Stjernene på plass

– Han må bare ta på skylappene og gjøre det som han mener er best for seg.

Når Blinkfestivalen innledes med motbakkerennet Lysebotn Opp torsdag, får de beste norske skiskytterne og langrennsløperne med Emil Hegle Svendsen, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby (nummer to i fjor) konkurranse fra en rekke internasjonale stjerner som Martin Fourcade, Alexander Legkov, Kaisa Mäkäräinen, Maurice Manificat (raskest av alle i fjor) og Arnd Peiffer.

Til Sandnes skal også Tiril Eckhoff, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

– God hardøkt

– Motbakkeløpet er rett og slett en fenomenal god hardøkt hvor utøverne får prøvd seg og målt seg. Det gir en god statusrapport fordi resultatene er målbar med tidligere renn og så er det greit å få vekket konkurranseinstinktet igjen, sier Egil Gjelland.

Fredag er det 10 km fellesstart for kvinner og 15 km fellestart for menn i langrenn, mens skiskytterne konkurrerer i fellesstart. Lørdag går sprintøvelsene.

PS! Sykdom er også grunnen til at Johan Olsson dropper Blinkfestivalen.

Her kan du lese mer om