SKUFFENDE: Tiril Eckhoff på vei ut av målområdet etter å ha gått inn til det som ble en 58.plass på normaldistansen.

SKUFFENDE: Tiril Eckhoff på vei ut av målområdet etter å ha gått inn til det som ble en 58.plass på normaldistansen. Foto: Jostein Magnussen

Helsvart dag for de norske skiskytterne: – Grunn til bekymring før OL

RUHPOLDING/OSLO (VG) Bare 28 dager gjenstår før første skiskytterkonkurranse i OL, men de norske jentene viste ikke akkurat gryende OL-form i Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det ble italiensk seier for Dorothea Wierer på den 15 kilometer lange intervallstarten i tyske Ruhpolding. Hun gikk ikke bare fort - hun traff på 20 av 20 skudd.

Skytekoden klarte ingen av de norske jentene å knekke, og det bare 28 dager før første skiskytterkonkurranse i OL. De norske jentene gikk godt i sporet, men det ble altså det de gjorde på standplass som ble kostbart.

Olsbu ble beste norske på 26. plass, 2.58 bak italienske Wierer.

– Det ble ingen stor norsk dag. Det er litt grunn til bekrymring før OL at vår beste er så langt bak, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

les også

Skiskytter-håp krasjet stygt kort tid før OL

Bom, bom, bom

Tiril Eckhoff havnet helt nede på en 58. plass etter fem bom på de fire skytingene.

– Før jul var det både tre og fire bom. Det var det ikke i dag, og det får jeg ta med meg. Det er kanskje litt rart å si det når du bare har skutt 15 treff, men jeg føler faktisk at det går fremover. Jeg var syk så sent som i forrige uke og går ganske bra, sier Eckhoff.

Synnøve Solemdal åpnet med fullt hus, men pådro seg hele tre bom på andre skyting. Deretter leverte hun to nye, feilfrie skytinger, som betyr at den fæle andreserien ble kostbar.

– Jeg har tre gode serier og det må jeg ta med meg, men jeg svikter totalt på den første stående serien. Det er litt synd å få en sånn serie, men jeg må ta med meg at jeg har tre fulle hus, så det er den siste serien som mangler, sier Solemdal til NRK.

Solemdal endte til slutt på 41. plass.

les også

Olsbu på pallen: - Det var kjempedeilig

Ingrid Landmark Tandrevold bommet to ganger og gikk inn til 30. plass.

– Jeg er jo litt skuffet, men jeg må ta med meg det som er bra. Det er for dårlig i det selskapet her, sier Tiril Eckhoff.

Finske Kaisa Mäkäräinen tok 2. plassen, mens canadiske Rosanna Crawford sikret 3. plassen (hennes første pallplassering noensinne).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder