GIR SEG PÅ TOPP: Martin Fourcade går sin siste konkurranse i Finland lørdag. Her fra et av de mange stolte øyeblikkene til skiskytteren etter OL-gullet på fellesstarten i Sør-Korea i 2018. Foto: ERIC GAILLARD/Reuters

Fourcade legger opp: – Har oppnådd alle mine drømmer

Martin Fourcade (31) legger opp. Lørdagens jaktstart blir franskmannens siste renn.

31-åringen som har vunnet verdenscupen syv sesonger på rad, fullfører lørdagens konkurrranse i Kontiolahti. Så er det slutt.

Han legger opp på den samme arenaen hvor han tok sin første verdenscupseier, og på nøyaktig samme dato.

14. mars 2010 vant han jaktstarten i Kontiolahti.
14. mars 2020 setter han punktum på jaktstarten.

Han kan gi seg på topp. 31-åringen er bare 19 poeng bak Johannes Thingnes Bø i sammendraget. I morgen kan han vinne verdenscupen sammenlagt for åttende gang.

– Takk for reisen

Siden den første seieren har Fourcade vunnet det som er. Han er den mestvinnende franskmannen i OL - sommer som vinter - med fem gull og to sølvmedaljer. Bare Ole Einar Bjørndalen har en merittliste som er bedre enn 31-åringen i denne sporten.

– Det er på tide å ta farvel. Takk for reisen. Og tusen takk til alle dere i Frankrike, Russland, Tyskland, Norge, Tsjekkia, Italia og hvor dere måtte være: Takk for å ha oppmuntret, støttet og elsket meg. Dere har bidratt til at en individuell karriere ble et kollektivt eventyr, skriver Fourcade i en pressemelding fredag kveld.

– Det er umulig å forutse hvem som vil vinne «kula» i morgen, men én ting er sikkert: Dette blir vår siste kamp. Lykke til og tusen takk, er hilsenen fra Thingnes Bø har lagt ut på sin Instagram-side.

Til VG sier Thingnes Bø:

– Det er en legende som gir seg.

I pressemeldingen skriver Martin Fourcade at han har nådd alle sine drømmer.

– Fra Vancouver til Oslo i dueller med Ole Einar Bjørndalen, Emil Svendsen, Anton Sjipulin, Simon Schempp, Johannes Bø og alle mine konkurrenter - det blir for mange å nevne alle - jeg har oppnådd mine drømmer og erfart de mest fantastiske følelser. Jeg kjempet og jeg vant, men jeg led også. Jeg falt og reiste meg, men mest av alt: Jeg vokste opp med en fantastisk mulighet til å se min sport vokse. Den sporten jeg elsker, som jeg har viet mye av mitt liv til, har gitt meg alt tilbake.

Hyller Fourcade

Ole Einar Bjørndalen hyller Fourcade og hans imponerende karriere.

– Han har betydd veldig mye for internasjonal skiskyting - ikke bare som skiskytter men også som person. Han har skapt interesse og har stått frem med meget tydelige meninger. Men det aller viktigste: En fantastisk skiskytter, et stort talent, meget seriøs og smart. Det er synd vi ikke skal få se flere dueller med han og Johannes (Thingnes Bø), sier Bjørndalen til VG.

Lørdag setter franskmannen punktum med sitt 347. verdenscuprenn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder