Thingnes Bø med overlegen seier: – Helt fantastisk

Johannes Thingnes Bø (26) gikk raskest på ski og lekte seg på standplass i Østerrike da han sikret overlegen seier.

– Det er vanskelig å gå ut i front for man sparer mye i å gå i gruppe. Jeg måtte fokusere veldig på de to første seriene så kunne jeg jekke det ned litt etter det, smiler Johannes Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Thingnes Bø var overlegen, og vant i Østerrike. 26-åringen kom ut som nummer én i jaktstarten, og holdt avstand fra start til mål. Det etter å ha gått strålende i løypa og skutt prikkfritt, 20 av 20, på standplass.

– Det å skyte null bom med startnummer én, og vite at etter siste skyting kan ingen ta meg igjen. Det er helt fantastisk, smiler vinneren.

Russiske Alexandr Loginov og Emilien Jacquelin tok henholdsvis andre- og tredjeplass.

Se fullstendig resultatliste her:

Etter å ha startet jaktstarten på 12.5 kilometer i skiskyting, holdt Johannes Thingnes Bø seg fremst i feltet fra start til slutt og vant i Østerrike. Hans eldre bror Tarjei Bø startet som nummer seks, 23 sekunder bak lillebror, men tok seg etter første skyting opp på plassen bak Thingnes Bø.

Brødrene Bø skjøt også fulle hus på andre skyting. Det samme gjorde også Johannes Dale som etter andre skyting lå 53 sekunder bak Thingnes Bø.

I gruppa sammen med Tarjei Bø lå også tre andre som jaktet Thingnes Bø i front. Det var italienske Lukas Hofer, russerne Alexander Loginov og Matvey Eliseev. Thingnes Bø holdt likevel luken, og økte samtidig smått med et par sekunder.

– Kameraene klarer ikke henge med!

På tredje skyting imponerte Thingnes Bø nok en gang. 26-åringen feide ned blink etter blink i en feiende fart, og det lot NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith seg imponere av.

– Kameraene klarer jo ikke å henge med på denne skytingen her, brøt Stabrun Smith ut.

Tarjei Bø bommet imidlertid på ett forsøk på tredje skyting, og tapte dermed terreng opp til Thingnes Bø som suste avgårde inn mot fjerde skyting.

På fjerde skyting fortsatte Thingnes Bø formen og traff fullt hus. Det er første gang han har gjort det i den Østerrikske byen.

– For en skyting, roper kommentator Andreas Stabrun Smith.

Tarjei Bø klarte aldri å hente inn lillebror etter bommen på tredje skyting og havnet derfor på 6. plass litt over minuttet bak Thingnes Bø. Dale endte som nummer 15, 1.50 bak vinnertiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder