IMPONERTE: Kaisa Mäkäräinen har nå en stor mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt etter dagens seier i Tjumen. Foto: Sergei Grits / TT / NTB Scanpix

De norske skiskytterjentene skjøt seg bort - Mäkäräinen vant

De norske skiskytterkvinnene fikk trøbbel med vinden og skjøt seg bort på dagens jaktstart. I toppen ble det drama helt til siste skyting.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tiril Eckhoff gikk ut som nummer tre, men med én bom på hver av de to liggende skytingene falt hun på resultatlisten. På første stående kom det to bom til og med fem runder totalt ble det umulig å hevde seg. Hun endte til slutt på en 11. plass.

For Marte Olsbu og Synnøve Solemdal gikk det verre. Begge fikk tre runder hver på den andre liggende skytingen. Olsbu endte på en 20. plass, Solemdal på 41. plass. Ingrid Landmark Tandrevold fikk fire runder og tok en 33. plass.

– Det er alt for dårlig skyting av de norske jentene. Da har de ingen sjanse, konstaterer NRK-ekspert Ola Lunde. Det avviser Tiril Eckhoff.

les også

Eckhoff på pallen igjen etter Kollen-mareritt: – Utrolig glad

– Det var ikke så vanskelig vindforhold, men det ble for mange bom. Det har vært litt slik hele sesongen. Jeg får lære av det og starte med blanke ark neste sesong, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Drama til siste slutt

Kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen blir først avgjort i sesongens siste renn, fellesstarten i morgen. Kaisa Mäkäräinen benyttet sjansen på siste skyting. Da de tre andre foran henne måtte ut i strafferunde, behersket den finske veteranen vinden perfekt og fylte.

I den siste bakken mot mål slo hun knockout på Anais Bescond og holdt unna i spurten.

Anastasia Kuzmina, som ledet verdenscupen sammenlagt, tapte verdifulle poeng i sammendraget og endte på en 6. plass i dag etter fire bom.

To renn kan strykes i sammendraget, og det betyr at Kuzminas ledelse før søndagens fellesstart er krympet til fem poeng. Kuzmina har 789 poeng, Kaisa Mäkäräinen har 784 poeng.

Darja Domratsjeva hadde sjansen, men med dagens 4. plass kommer hun opp i 744 poeng.

Topp 10 på dagens jaktstart:
1. Mäkäräinen (2)
2. Bescond (1) +0,2
3. Dahlmeier (1) +17,5
4. Domratsjeva (3) +35,1
5. Korchler (1) + 46,8
6. Kuzmina (4) +59,9
7. Virolainen (2) + 1.05,6
8. Vittozzi (3) + 1.07,9
9. Uslugina (0) + 1.09,5
10. Eckhoff (5) + 1.24,3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder