Dobbelt Bø etter at Johannes vant sekundstrid mot storebror Tarjei

Tarjei Bø gjorde alt rett fra tidlig startnummer, og gikk sitt beste løp på lenge. Til slutt var det bare lillebror Johannes som kunne frata ham seieren i Rupholding.

– Jeg hadde et lite håp etter siste skyting, for av og til kan lillebror sprekke. Men da han økte og gikk forbi meg, skjønte at jeg det var kjørt. Han er på en måte den beste å bli slått av, siden han er så god, men nå har han vunnet syv-åtte løp denne sesongen. Kunne han ikke gitt meg en seier også? spøker Tarjei Bø til NRK.

Han har nettopp sett lillebror Johannes vinne en intens sekundstrid. Tarjei ledet med 4,3 sekunder etter siste skyting, men verdenscuplederen Johannes avsluttet med en fantastisk sisterunde og gikk i mål 6,7 sekunder foran storebroren.

les også

Den gang da: Trippelt norsk på skiskyttersprinten: – Det var kjempedeilig!

– Jeg fikk mange slag i trynet, da jeg så fulle hus til Tarjei. Det var skremmende godt å se. Men vi har aldri gitt ved dørene når vi har konkurrert mot hverandre. Jeg tenkte på om jeg skulle vente og gi ham seieren, om jeg skulle stoppe med målstreken til han vant, spøkte lillebroren, stadig overfor NRK.

Dermed kopierte de bragden fra 2016, i nettopp Rupholding, da Johannes Thingnes Bø vant med tre sekunder foran storebroren. Samtidig sikret Johannes sin åttende verdenscupseier på elleve forsøk denne sesongen.

Tarjei spøkte med at han pleide å gi Johannes ni poengs forsprang da de spilte bordtennis sammen som barn. Hadde Johannes gjengjeldt tjenesten med ni sekunder i Rupholding, ville Tarjei vunnet.

Perfekt av Tarjei

Tarjei Bø gikk fra et tidlig startnummer, og viste tidlig at han hadde langrennsformen inne. Og på standplass gikk det vel så bra, med fullt hus både på liggende og stående.

– Det er det beste han har levert på år og dag, kommenterte Andreas Stabrun Smith hos NRK.

les også

Thingnes Bø håver inn – bygger hytte med premiepengene

Han var aller først over målstreken, og måtte vente lenge for å finne ut hvor godt det virkelig kunne bli. Lillebror og storfavoritt Johannes startet etter at Tarjei hadde gått i mål.

Martin Fourcade skjøt også prikkfritt, men matchet ikke Bø-enes fart i sporet. Benedikt Doll var overlegen i sporet, men bommet på sitt aller siste skudd og nådde akkurat ikke opp. Tyskeren endte til slutt på tredjeplass.

Til slutt var det altså lillebroren som kunne frata Tarjei Bø sin første seier siden 2. desember 2017, i Östersund. Johannes Thingnes Bø tangerte dermed sin beste sesong noensinne - i midten av januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder