HELT FERDIG: Marte Olsbu gjennomførte sin første konkurranse siden i sommer og fikk det tøft i løypa. Hun endte til slutt på en 21. plass. Foto: Jostein Magnussen

Tung verdenscupåpning for Norge: - Brutalt

POKLJUKA/OSLO (VG) Det ble en dag med blandede opplevelser for de norske skiskytterkvinnene. Noen skjøt godt, andre gikk fort, men ingen klarte topplassering i verdenscupåpningen.

 • Yngve Gjerde
 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over ett år gammel

Ingrid Landmark Tandrevold noterte seg for tre bom, Synnøve Solemdal bommet én gang og Marthe Olsbu Røiseland to.

Men ingen av de norske klarte å blande seg inn i toppen. Det var heller ingen norske skiskyttere blant de ti beste i verdenscupåpningen i slovenske Pokljuka, ei heller blant de 20 beste.

Olsbu Røiseland ble Norges beste med en 21. plass.

– Dette var et veldig brutalt comeback. Jeg visste at det kom til å bli hardt, men jeg må gjennom det, sier Olsbu Røiseland til VG. Hun har ikke konkurrert siden i sommer og ble syk før Sjusjøen-løpene før hun prøvde seg på den lengste distansen i dag.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med starten. Dette var det første sammenhengende testløpet etter sommer-NM.

Tok det forsiktig

Landmark Tandrevold, som noterte seg for tre bom og dermed tre tilleggsminutt, ble nummer 28. Hun hadde beste langrennstid da hun gikk i mål, og dermed ble tilleggsminuttene kostbare for henne.

Til tross for bare én bom endte Synnøve Solemdal som nummer 39.

– Dette er mellom-høyde og jeg måtte gå kontrollert hele veien. Det fungerer ikke mot de beste som bor i slik høyde hele året. Jeg turte ikke å kline til i dag og måtte være sikker på at jeg holdt i 15 kilometer, sier Solemdal, som var storfornøyd med å få ned 19 av 20 blinker.

Det ble dermed ingen stor skiskytter-dag for Norge. Heller ikke på herresiden klarte de norske å hevde seg, med Johannes Thingnes Bø som Norges bestemann på 7. plass.

SKJØT GODT: Synnøve Solemdal tok ingen sjanser i sporet på grunn av høyden, men gjennomførte nær perfekt på standplass med 19 treff. Foto: Jostein Magnussen

– Jeg kom meg greit gjennom. Jeg er litt for ivrig på skytingen, men det var godt å komme i gang. Kanskje jeg mister litt fokuset på skytingen. Jeg kan ikke ta en Fourcade og gå rolig og «safe» det, sier Landmark Tandrevold.

Ukrainske Yulia Dzhima vant verdenscupåpningen etter å ha plaffet ned 20 av 20 blinker. Det var hennes aller første verdenscuptriumf, og hun tok seieren foran polske Monika Hojnisz. Marketa Davidova (Tsjekkia) kapret den tredje og siste pallplassen.

Thekla Brun-Lie noterte seg for fire bomskudd og gikk i mål til en 73. plass, Emilie Aagheim Kalkenberg ble nummer 84 etter seks bom.

Mer om

 1. Vintersport

Flere artikler

 1. Olsbu Røiseland reddet Norge – VM-gull på stafetten

 2. Ny nedtur for skiskytterjentene: – Dette er ikke godt nok

 3. Feilfri Tandrevold tok 2. plass: - Veldig fornøyd

 4. Norsk sprekk på svensk jubeldag i Östersund

 5. Olsbu Røiseland med historisk medaljetriumf: – Det største jeg har opplevd

Fra andre aviser

 1. Beste norske skiskytterkvinne på 21.-plass i verdenscupåpningen

  Aftenposten
 2. Nedtur for Eckhoff: – Litt digg

  Aftenposten
 3. Olsbu Røiseland best på tung norsk skiskytterdag

  Aftenposten
 4. Olsbu Røiseland best på tung norsk skiskytterdag

  Bergens Tidende
 5. Nedtur for Eckhoff: – Litt digg

  Fædrelandsvennen
 6. Olsbu Røiseland med kjempeopphenting på jaktstarten

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no