MUNTERT MØTE: Johannes Thingnes Bø (t.h.) tok en prat med NRK-ekspert Halvard Hanevold før onsdagens 20-kilometer. Foto: Jostein Magnussen

Bø-brødrene om Hegerberg: – En av de største norske idrettsprestasjonene

POKLJUKA (VG) Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø har vunnet både VM- og OL-gull, men ingenting kommer opp mot det de så i går da Ada Hegerberg vant gullballen som verdens beste kvinnelige fotballspiller.

 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er helt rått, rett og slett. Det må jo være en av de største norske idrettsprestasjonene noensinne, fastslår Johannes Thingnes Bø.

– Hun står der og tar imot gullballen sammen med Mbappé og Modric. Det er en vanvittig prestasjon. Det er bare å ta av seg hatten, rett og slett. Jeg er veldig imponert.

25-åringen ble olympisk mester i år og har tre VM-gull på sin CV. Men mener han ikke når Ada Hegerberg til «knehasene».

– Dette er på et helt annet nivå enn skiskyttersporten. Skal vi sammenligne så må jeg bikke 100 verdenscupseirer og ta flere OL-gull enn Ole Einar Bjørndalen – og det tror jeg ikke skjer med det første, sier Thingnes Bø.

Sammen med storebror Tarjei fikk de med seg utdelingen selv om de bor ute i ødemarken her i de slovenske skoger i Pokljuka, hvor verdenscupen fortsetter med den klassiske 20-kilometeren onsdag ettermiddag.

Tarjei Bø – også han over middels interessert i fotball som broren – er også begeistret for det Ada Stolsmo Hegerberg har fått til.

les også

Thingnes Bø vil søke råd hos TV 2-ekspert Bjørndalen

– Helt fantastisk

– Det er helt fantastisk. Vi er vant til å vinne når det er «hvitt overalt», men når vi går til topps i slike verdensidretter som fotball, så blir jeg oppriktig stolt av å være norsk. Vi kommer tross alt fra et ganske lite land. Da Hegerberg sto på scenen i Paris med Mbappé og Modric, da fikk jeg «wow-feelingen», sier Tarjei Bø og innrømmer at Bø-brødrene har fulgt med på karrieren til 23-åringen.

– Vi er ekstremt imponert, sier Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø satt med samme følelsen.

– Det er nasjonalfølelsen du av og til kjenner på selv når du ser store, norske idrettsprestasjoner. Dette var en av disse. Jeg synes det var veldig fortjent. Hun har vært veldig god i flere år. Så er det historien med den første kvinnelige gullballen-vinneren. Jeg synes det er råkult, og vi i Norge bør være stolte av å ha et så bra forbilde som gjør at kvinneidrett blir mer respektert og likeverdig som oss «herrene».

Selv skal han opp mot sin sterkeste rival på onsdag, Martin Fourcade. Normalen her i Pokljuka starter klokken 14.15 på NRK1.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Johannes Thingnes Bø
 3. Tarjei Bø
 4. Ada Hegerberg

Flere artikler

 1. Thingnes Bø med overlegen seier: – Helt fantastisk

 2. Bø-brødrene sikret dobbelt norsk i Östersund: – Det er kult

 3. – Vi kommer ikke til «å gi ham ut til verden»

 4. Gullbrødrene kunne skåle for 40 mesterskapsmedaljer

 5. Kraftig lønnshopp for skiskytterne

Fra andre aviser

 1. Messi passerte erkerivalen ved å vinne Gullballen for sjette gang

  Aftenposten
 2. Bø strålte da Norge sikret pallplass

  Bergens Tidende
 3. Johannes Thingnes Bø til topps i Slovenia

  Aftenposten
 4. Johannes Thingnes Bø kan endelig slippe løs følelsene: – Det har jeg lagt et lokk på

  Aftenposten
 5. – Jeg synes idretten er viktig, men ikke så viktig at det skal hindre meg i å få barn

  Aftenposten
 6. Ny suveren seier til Thingnes Bø: – Han er kongen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no