VISTE SEG FRAM: Hilde Fenne har grepet sjansen til å vise hva hun er god for i Pokljuka. Foto: Darko Bandic , Ap

Skiskytterjentene skjøt seg vekk fra pallkampen

Hilde Fenne (22) overrasket hele skiskyttersirkuset med å komme inn til ledelse ved tredje skyting. Men det ble til slutt for mange bom både for henne og Tiril Eckhoff (25).

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På kvinnenes jaktstart lørdag leverte Fenne karrierebeste da hun gikk inn til åttendeplass. 22-åringen, som ble plassert på rekruttlandslaget før årets sesong, var jublende glad for å ha tatt ekstremt godt vare på sjansen hun fikk i Pokljuka denne uken.

På jaktstarten i dag leverte hun først fullt hus og hang seg på teten ut fra første skyting. På den andre skjøt hun raskest og best av alle som var inne på matta, med en super liggende serie.

Det sendte henne først ut i sporet, og TV-bildene fra de slovenske skogene viste en norsk 22-åring i front for et kobbel av forfølgere. Men Fenne holdt unna - det er tydeligvis ikke bare på standplass hun har gjort unna treningstimene denne sommeren og høsten, men også i sporet.

Nærmest jagende fulgte Tiril Eckhoff, og Norges røde skiskytterdresser lå i front på hele den tredje runden.

Så du dette tidligere i dag? Svendsen tapte spurtdrama

Skjøt seg vekk

Men skal man havne i toppen på en skiskytterdistanse, må det leveres på alle skytinger. På en fellesstart er det fire av dem, og på den tredje i rekken sviktet det for Fenne. 22-åringen er ikke akkurat vant med å komme inn på skive én, og kanskje var det dette som gjorde at blinkene ikke falt som de skulle.

Skyting nummer tre endte med tre bom, og dermed hadde hun parkert seg selv i kampen om pallplass.

Heller ikke Tiril Eckhoff greide å gjenta den gode skytingen fra de to første rundene inne på matta, hun endte med to bomskudd og måtte ut i straffesløyfa. Det sendte henne ned på en 16. plass etter skyting, med en avstand på nesten ett minutt opp til ledende Vitkova.

Bedre ble det ikke da også den siste skytingen ga to bom, og Eckhoff endte til slutt som nummer 12. Fenne ble nummer 16. Vant gjorde finske Kaisa Mäkärainen foran Gabriela Soukalova og russiske Olga Podsjufarova.

Sette denne? Bjørndalen: Noen ville kjøpe skiene for 600.000 kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder