Olsbu Røiseland vant thriller mot Wierer

Marte Olsbu Røiseland (28) spurtslo Dorothea Wierer (28) og vant jaktstarten i Nove Mesto, dagen etter at hun tok sin første verdenscupseier på sprinten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De gikk ut likt fra siste skyting etter at begge bommet en gang. Hanna Öberg var også med i seierskampen - bare 7,4 sekunder bak ut fra siste skyting.

Svensken kom nesten opp i den siste bakken, men det ble for mange meter opp.

TIL TOPPS: Marte Olsbu Røiseland. Foto: Petr David Josek / AP

Utslitt

Det ble en duell mellom Norge og Italia. På oppløpet var Olsbu Røiseland først inn, og nordmannen holdt unna.

I mål var hun så utslitt at hun gikk rett ned i bakken, før hun ble gratulert av Öberg.

les også

Fire seirer på rad for Jarl Magnus Riiber: – Veldig sterkt

– Den (seieren) i går var veldig gøy, men at jeg klarer å forsvare ledelsen den første gangen jeg starter først på en jaktstart, det føles veldig godt, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Dette sier hun om spurtduellen:

– Jeg visste at hun hang som en klegg, så det var vanskelig å vite om jeg skulle gå forbi, men da kunne plutselig Hanna kommet opp i ryggen også. Jeg bestemte meg for å ta henne i spurten, og det gikk jo heldigvis bra.

Før denne helgen hadde Olsbu Røiseland tidligere én 2. plass og tre 3.-plasser som beste resultat i verdenscupen.

les også

Reimdrama til tross - tidenes sesongstart for Johannes Thingens Bø

God start

28-åringen fra Aust-Agder åpnet løpet prikkfritt. Hun gikk først ut etter gårsdagens seier, og startet med to fulle hus på liggende skyting. På tredje skyting ble det en bom og hun var tyve sekunder bak Wierer. Også Öberg var foran.

Olsbu Røisland gikk fort i sporet på siste runden og tok innpå litt. Det blåste også mye under den siste skytingen. Wierer og Öberg brukte lengre tid på å skyte enn det Olsbu Røiseland gjorde.

Tiril Eckhoff ble nest beste norske på 18.-plass med hele seks strafferunder, 2.18 minutter bak lagvenninnen. Synnøve Solemdal ble nummer 24, mens Emilie Kalkenberg kom på 32.-plass. Ingrid Landmark Tandrevold skjøt sju bom og ble nummer 37.

I morgen venter fellesstart.

Gjenopplev gårsdagens seier:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder