LANGT BAK: Marte Olsbu Røiseland pådro seg to strafferunder på sprinten og endte på en 23. plass. Foto: Jostein Magnussen

Ny nedtur for skiskytterjentene: – Dette er ikke godt nok

POKLJUKA/OSLO (VG) Sprinten i Pokljuka ble ingen opptur for de norske kvinnene.

Med 23., 27., 52., 61., 75. og 89. plass sitter ikke innrømmelsen langt inne hos den beste norske i dag, Marte Olsbu Røiseland.

– Dette er ikke godt nok. Vi skyter for dårlig i dag. Det er synd, for det er perfekt inngang til standplass og ikke noe vind. Da må man skyte 0 hvis man skal være med i toppen, sier Olsbu Røiseland til VG.

Selv ble det blytungt 29-åringen etter at hun bommet på det første skuddet på begge skytingene.

– Det er litt irriterende. Akkurat nå ville jeg gjerne ha gått det løpet om igjen og rettet opp feilene, men jeg får en ny sjanse på jaktstarten i morgen. Jeg må begynne en plass, og dette var første sprintøkta etter sykdom. Derfor ble det hardt å holde toppfarten.

Thekla Brun-Lie (26) får ingen ny sjanse. Under torsdagens verdenscupåpning slet hun med reimen. På lørdagens sprint falt hun og brakk begge skiene. – Jeg tryna på 1. runde og brakk begge skiene. Dette er absolutt ikke min helg, konstaterer Brun-Lie overfor NRK.

Da hadde hun akkurat kommet i mål til en tid som holdt til 89. plass av 103 startende på sprinten.

les også

Thingnes Bø med sesongens første seier: - Nå har jeg tidenes mulighet

Finske Kaisa Mäkäräinen vant 14,8 sekunder foran italienske Dorothea Wierer og 42,1 sekunder foran franske Justine Braisaz.

Les også: Tung verdenscupåpning for Norge

Synnøve Solemdal var den eneste norske som løste oppgavene sine på standplass. Men hun fikk trøbbel i sporet og endte på en 61. plass.

– Jeg tror ikke jeg skal gå så mange renn nå. Nå må vi finne ut hva som ikke stemmer. Det er ikke noe artig å gå på ski, sier Solemdal til VG.

Kanskje det hjelper å bli minnet på denne oppturen?

Ingrid Landmark Tandrevold imponerte i sporet, men med to bom måtte hun ta til takke med en 27. plass. Emilie Kalkenberg endte som nummer 52 og verdenscupdebutant Karoline Knotten som nummer 75.

PS! Tiril Eckhoff går ikke i Pokljuka. Hun prioriterer trening istedenfor. Søndag avsluttes v-cuphelgen i Pokljuka med jaktstart basert på dagens resultater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder