Røiseland raskest og ett treff unna seier: – Helt utrolig

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Marte Olsbu Røiseland (28) trodde hun hadde ødelagt sprinten med to bom på liggende skyting, men fantastisk langrenn kombinert med prikkfri skyting på stående gjorde at hun kunne juble for pallplass.

Marte Olsbu Røiseland var i mål til tiden 19.57,1, bare 8,6 sekunder bak Dorothea Wierer, og det selv med én bom mer enn italieneren.

Det holdt til 2. plass, noe som også betyr at hun med ett treff til kunne ha jublet for seier i verdenscupåpningen i Östersund.

– Det er helt utrolig, egentlig. Det fungerer i sporet og tydeligvis kan det se ut som jeg har tatt et nytt steg i år. Så er det kjedelig med to bom i dag, men jeg tar med meg at jeg kan hevde meg selv med to bom. Det skal egentlig ikke være mulig, sier Røiseland til VG.

28-åringen var sikker på at løpet var ødelagt da hun fikk to bom allerede på den første skytingen.

PÅ PALLEN: Marte Olsbu Røiseland titter bort på resultattavlen etter å ha gått i mål på sprinten. Foto: Jostein Magnussen

Skjøt seg bort

– Du tenker at du ikke har noen sjanse, men jeg har lyst til å ta med meg alle løpene jeg kan frem til VM og gjøre det beste ut av det. Hvert løp skal bli en øvelse til VM, så da tenkte jeg det kunne være mye bra å øve på. At resultatet skulle bli så bra hadde jeg aldri trodd, sier hun.

I ren langrennstid var Olsbu Røiseland 16,6 sekunder raskere enn Wierer og 19,2 sekunder kjappere enn den tidligere langrennsløperen Denise Herrmann.

Marketa Davidova endte som nummer tre foran Franziska Preuss. Begge fikk ned alle 10 blinkene.

Alt av vintersport finner du i vårt vintersportstudio!

Like bra gikk det ikke for de andre norske. Tiril Eckhoff var med i tetkampen etter liggende skyting, men fire bom (!) på stående ødela alt.

– Det ser deilig ut det Marte driver på med, sier Eckhoff, som fikk trøbbel med matten da hun skulle skyte stående.

– Det er veldig glatte matter her, og det er jeg ikke så god på. Beina forsvinner ut, da sikter du ikke midt i, forklarer hun.

Heller ikke Ingrid Landmark Tandrevold hadde dagen. Hun bommet to ganger og var over minuttet bak Wierer i mål.

– Et skikkelig middelmådig løp av meg. Det kjedeligste typen skirenn å gå. I dag var det jevnt for dårlig og jeg må jobbe hardt for å finne positive ting å dra ut av dette løpet her, sier Tandrevold til VG.

Fullstendig resultatliste finner du her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder