BLIR FORELDRE: Johannes Thingnes Bø og Hedda Dæhli Bø. Her fra VM i Östersund 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø skal bli pappa

Skiskytter Johannes Thingnes Bø (26) og kona Hedda Dæhli Bø venter sitt første barn sammen.

Det bekrefter både Thingnes Bø og Dæhli Bø på Instagram.

«Vi venter barn! Vi er så glade og takknemlige. Januar kan ikke komme fort nok», skriver skiskytteren på Instagram sammen med et bilde av kona med voksende mage.

Termin i januar betyr at skiskytterstjernen blir far rundt en måned før VM i Anterselva.

«Johannes og jeg venter barn i januar! Det synes vi er det fineste man kan vente på, og vi er så utrolig takknemlige», skriver Dæhli Bø på under sitt innlegg.

VG har vært i kontakt med Hedda Dæhli Bø. Hun ønsker ikke å kommentere mer enn det som står i Instagram-innlegget.

De to giftet seg i fjor sommer, etter at Thingnes Bø fridde i desember 2017.

Johannes Thingnes Bø var verdens suverent beste skiskytter forrige sesong. Han vant verdenscupen sammenlagt og ble VM-konge i Östersund. Han ble også historisk - ingen har tatt flere verdenscupseirer (16) på en sesong enn 26-åringen gjorde i 2018/2019-sesongen.

Til VG har han tidligere takket nettopp kona for suksessen.

– Jeg pleier å takke henne etter hver seier, og hver seier deler jeg i to sammen med henne. Hun har vært utrolig viktig. Først og fremst har det jo kommet av egen vilje til å legge om, men livet mitt er forandret. Jeg er veldig lykkelig gift, og jeg har det utrolig bra på hjemmebane, sa Thingnes Bø til VG under VM i Östersund.

– Hun er først og fremst utrolig snill, en veldig god jente. Hun er rett og slett en god samtalepartner. Hun bygger meg opp når jeg er litt nede av og til, og jeg har utrolig mye respekt for den dama der. Hun er 10 av 10 og jeg er altfor heldig, fortsatte han.

Thingnes Bø og Dæhli møttes sommeren i 2015. Først den 13. juni i 2016 ble det klart at de var kjærester, etter et Instagram-innlegg hvor Dæhli skrev: «For ett år siden i dag skjenket han meg på Prosecco og spurte om vi skulle bli kjærester. Jeg sa ja, og det er en av de bedre avtalene jeg har inngått i fylla».

Kona var også til stede for å heie frem Thingnes Bø under VM:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder