GOD STEMNING: Det er sjelden stille eller kjedelig rundt Tarjei og Johannes Bø. Her er de på dagens trening på skiskytterstadion i Kontiolahti. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Pappa Bø droppet tur til VM, dro i stedet på fylkesårsmøte i KrF: - Han angrer nok litt på det nå

KONTIOLAHTI (VG) Da sønnene hans gikk inn til hver sin VM-medalje og ble historiske i helgen, satt pappa Klemet Bø på fylkesårsmøte i Kristelig Folkeparti (KrF).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja. Der var jeg, av alle ting, sier pappa Klemet Bø til VG.

– Han angrer nok litt nå, sier Tarjei Bø til VG med et smil.

Denne helgen ble spesiell for familien Bø fra Stryn. Søsknene Tarjei og Johannes ble historiske da de gikk inn til gull og bronse på sprinten, og dermed havnet på VM-pallen sammen. Det har ingen brødrepar greid før dem.

To blad Bø jublet og gråt sammen etter seieren, men ingen av foreldrene var til stede for å overvære begivenheten. I stedet for å dra til de finske skoger og se på skiskyting, reiste pappa Klemet Bø på fylkesårsmøte i KrF.

– Ja, det er harde prioriteringer! Haha! Men han slo jo to fluer i en smekk. Han fikk sett løpet på ipaden sin, sier Johannes Bø til VG.

VGTV:Se brødrene Bøs champagnefeiring av medaljene

Dro opp møtenivået

Pappa Klemet sørget for å skru på nettbrettet sitt i god tid før sprinten var i gang, og var godt benket.

– Jeg fulgte med fra første stavtak. Møtet foregikk jo samtidig, men jeg fikk ikke med meg så mye av det som skjedde der, ler han.

SUPERBRØDRENE: Johannes og Tarjei Bø etter sprinttriumfen. Foto:Jostein Magnussen,VG

For underveis i løpet ble det mer enn spennende nok for far. Og møtefokuset forsvant etterhvert litt for de andre KrF-medlemmene også.

– Da de gikk «all in» så ble det jo kjempestemning. Det løftet seg, sier han. At to av sønnene havnet på VM-pallen var et stort øyeblikk for far. Og det ble ikke mye dårligere dagen etter, da jaktstarten gikk i Kontiolahti. Da hadde pappa Klemet kommet seg hjem til godstolen og TVen i stua i Stryn.

Johannes raste nedover på resultatlistene, men Tarjei, som har hatt en sykdomspreget og tung vinter, gikk inn til bronse. Sin tredje på tre VM-løp.

– Det er utrolig at han har klart å karre i land såpass form. Det var stort for ham. Tarjei er riktignok en mesterskapsløper, men det har sett litt mørkt ut. Nå har han tre medaljer, så uansett hvordan det går videre har han gjort et kjempe-VM, sier en imponert far.

– Mesterskapsfri sesong

Foreldrene Bø ser ofte sønnene sine konkurrere. For to år siden var de i VM i tsjekkiske Nove Mesto. Også den gangen hadde Tarjei hatt en vanskelig vinter, men han slo grusomt tilbake og stakk til slutt av med gull på fellesstarten, etter først å ha vært med på to stafettgull. I fjor var de til stede under OL i Sotsji.

– De bestemte seg for å ta en mesterskapsfri sesong i år. Nå er vel uansett ikke Finland og Kontiolahti det mest innbydende stedet utenomsportslig sett, sier Tarjei Bø med et smil.

MEDALJE I ALLE LØP: Pappa Klemet er imponert over at sønnen Tarjei har slått knallhardt tilbake etter sykdomsvinteren. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Pappa Klemet forteller at foreldreparet var til stede under sesongstarten i Østersund denne vinteren. I tillegg var de i Holmenkollen da verdenscupsirkuset kom dit like før VM.

– Finland kuttet vi egentlig ut ganske tidlig. Vi får dra på VM i Holmenkollen neste år i stedet, smiler han.

Mer i vente

Johannes Bø skjønner godt hvorfor foreldrene valgte å droppe mesterskapet i de finske skogene.

– Det er morsomt når de er til stede, og jeg skulle gjerne hatt dem her. Men vi får jo ikke så mye tid til å være sammen med dem, så de får ikke sett oss så mye. Men hadde de visst hvor bra det ville gå denne helgen, så hadde de nok vært her!

I morgen skal Bø-brødrene og resten av skiskyttergutta gå normaldistanse i Kontiolahti. Det kan bli nok en god dag for familien fra Stryn: Tarjei har skyteformen til de grader på plass, og lillebror Johannes er i kjempeform.

– Og så kommer jo stafetten på lørdag. Det er enda mer spennende, slår pappa Klemet fast.

PS! I dag er det jentene som skal ut på normalprogrammet. Løpet starter klokken 17.15, og du kan følge det LIVE her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder