PÅ VEI HJEM: Vetle Sjåstad Christiansen fotografert da programmet for Blink-festivalen ble presentert i Oslo mandag. Foto: Jostein Magnussen

Derfor sliter Sjåstad Christiansen med corona-tiltakene

Vetle Sjåstad Christiansen (28) innrømmer at han sliter med mange av coronaens smitteverntiltak – med god grunn.

 • Jostein Magnussen

Han er kjent som den som svetter og sikler mest av skiskytterne. Da er det ikke alltid like lett når man skal ut på rulleski sammen med kameratene på landslaget.

– Problemene er verst når vi går felles stavøkt hvor vi går i et felt og spytter og slevjer litt. Det er spesielt vanskelig for meg som har en voldsom utflod ut av munnen, humrer Sjåstad Christiansen.

Under samlingen i Oslo har landslagsløperne vært nødt til å innføre en ny kjøreregel når man er ute på rulleski.

– Alle er blitt veldig flinke til å kjøre ut av rekken når de skal ut å spytte og lignende. Jeg er meget fornøyd med gruppens tiltak.

Skiskytterne må selvsagt også droppe all klemmingen som har vært vanlig når man gjør det bra. I tillegg har utøverne vært nødt til å ta med seg egen matte under skyteøvelsene og holde avstand.

les også

Skiskytterne må bli hjemme – Sjåstad Christiansen vil dra til høyden alene

– Det koster ekstra krefter å opprettholde disse smitteverntiltakene. Hele tiden er det en del småting vi må tenke på. Nei, det skal bli godt når dette er over til neste år, sier 28-åringen.

Sjåstad Christiansen synes det merkeligste har vært treningene på Olympiatoppen. Der er det vanligvis rift om treningsapparatene, og utøverne står tett i tett.

– Nå har vi hele Olympiatoppen for oss selv når vi seks på landslaget er der for å trene. Det er spesielt å kunne trene med 50 meters mellomrom nesten alene i treningssalen. Det er litt luksus, sier skiskytteren.

Show off

– Samtidig er det greit å få litt roen på trening. Ofte er det rift om styrkeapparatene og du må stå litt i kø og vente. Vanligvis er det også litt «show-off», men nå kan man ta det helt med ro for det er ingen som ser på deg. Det er litt deilig nå i mai hvor vi akkurat har startet opp igjen med treningen.

At «unntakstilstanden» fortsatt gjelder på Olympiatoppen kommer også til uttrykk på andre måter. Skiskytterne må booke treningslokalene én måned i forveien.

Så nå må Vetle Sjåstad Christiansen sette seg ned med landslagstrener Egil Kristiansen og booke samtlige økter som skiskytteren skal ha i juni.

– Det blir litt ekstra planlegging, men det får gå.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Vetle Sjåstad Christiansen
 3. Skiskyting

Flere artikler

 1. Skiskytterne må bli hjemme – Sjåstad Christiansen vil dra til høyden alene

 2. Nå får skiskytterne fjernundervisning på jobb

 3. Pluss content

  Tiril Sjåstad Christiansen: Måtte tilkalle kjæresten under Farmen-innspilling

 4. Russisk trener: – En hel generasjon skiskyttere er oppfostret med doping

 5. Gravid på «Farmen kjendis» – klar for munnbind og Antibac

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder