IKKE FULL SÅ SUPER: Emil Hegle Svendsen blir ofte kalt Super-Svendsen, men har slitt med formen i vinter. Nå får han heller ikke gå åpningsdistansen i skiskytter-VM. Her er han fra et verdenscuprenn tidligere i vinter. Foto: Jostein Magnussen , VG

Skiskytter-VM: Svendsen vraket til åpningsdistansen

HOLMENKOLLEN (VG) Emil Hegle Svendsen (30) får ikke lov til å gå når VM i skiskyting settes i gang med mixed stafett den 3. mars. Der skal Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og to ganger Bø representere Norge.

Publisert:

Det kom frem på dagens pressemøte. Olsbu går 1. etappe, Eckhoff etappe nummer to, Johannes Thingnes Bø nummer tre og Tarjei Bø tar sisteetappen. Dermed var det ikke plass til hverken Ole Einar Bjørndalen, som for øvrig satt ved siden av de fire utvalgte under pressemøte, eller Emil Hegle Svendsen.

Sistnevnte har slitt med formen i vinter, men uttalte i forrige uke at han ville gå dersom han ble tatt ut, ifølge Aftenposten.

– Jeg skulle egentlig hatt både Emil og Tarjei og Johannes på laget, men det er bare to som skal gå, så det går ikke. Så langt i sesongen har ikke Emil fått uttelling for det han er god form, men jeg håper han får det i VM, sier tidligere skiskytter-ess Liv Grete Skjelbreid til VG på spørsmål om laguttaket.

SKAL DU TIL KOLLEN? Slik blir været under VM i skiskyting

BØ OM SVENDSENs VANSKELIGE VINTER: - Har vært kjipt å se på

– Jeg har ikke snakket med de to andre (Bjørndalen og Svendsen) om de vil stå over, men det kunne like godt ha vært meg og Johannes som måtte se på, sier Tarjei Bø.

Han forventer et «realt show» og utpeker Tyskland til favoritt - dersom de stiller med sitt beste mannskap. Tiril Eckhoff legger Frankrike og Russland til på listen over skumle motstandere.

– Men vi er gode vi og! minner hun på.

SLIK LADET SVENDSEN OPP TIL VM: - Var lei, sliten og frustrert

En som kanskje ser ekstra spesielt frem mot torsdagens åpningsdistanse, er Johannes Thingnes Bø. Sammen med Tarjei leverte han en knallsterk generalprøve i USA, og han ser på stafettene som sine beste muligheter til å ta medalje.

– Det vanskeligste er over for min del, i og med at jeg klarte å kvalifisere meg for dette laget her. Nå starter det, og det er bare å kjøre på, sier han.

LES OGSÅ: Dette er Bjørndalens beste gullsjanse

Fått med deg VG Sportens nye podcast? Hør Ylvis' herlige beklagelse til Carlsen etter jakkestunt

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder