SATT PRIS PÅ: Det er ingen tvil om at Ole Einar Bjørndalen er den største helten i hjembygda Simostranda. Foto: Jostein Magnussen / VG
SATT PRIS PÅ: Det er ingen tvil om at Ole Einar Bjørndalen er den største helten i hjembygda Simostranda. Foto: Jostein Magnussen / VG

Folkehav hyllet Bjørndalen

SKISKYTING

SIMOSTRANDA (VG) Her blir Ole Einar Bjørndalen (40) møtt til stormende jubel da hjembygda endelig fikk anledning til å hylle tidenes vinter-olympier.

Publisert: Oppdatert: 01.04.14 01:38

Skiskytteren var ikke helt forberedt på det som møtte ham da han kom innenfor dørene i idrettshuset på Eikvang hvor han har vært så mange ganger før.

Her var det kul på veggene og mange måtte stå da bygda skulle gjøre ære på sin mest kjente idrettsmann.

- OL har jeg vært med på flere ganger, men jeg er mer på spent og nervøs for dette, sier Bjørndalen etter å ha fått en hjertelig velkomst.

Fikk gratis strøm til bobilen

Det skulle egentlig være avskjedsfesten til Ole Einar Bjørndalen, men siden 40-åringen valgte å forlenge karrieren med to år til, ble det en hyllest i stedet.

- Dette setter jeg veldig pris på. Det er moro å komme hjem til Simostranda og møte røttene sine igjen. Jeg har mange gamle og gode minner herfra, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

I huset hvor lokalbefolkningen samler seg foran storskjermen hver gang Bjørndalen går store renn, var det 40-åringen som igjen var i fokus.

Av idrettslaget fikk Bjørndalen overrakt et livslangt æresmedlemskap. Med et ønske om han stakk oftere innom for å inspirere de rundt 80 aktive skiskytterne i Simostranda IL, fikk Bjørndalen også med seg et parkeringsbevis til det flotte skiskytteranlegget hvor klubben lovet ham gratis strøm til bobilen han benytter når han farter rundt på trening.