PÅ HJEMMEBANE: Johannes Thingnes Bø på trilletur med sønnen Gustav på Ris i Oslo. Foto: Jostein Magnussen

Skiskytterforbundet: Kan komme til å slå sammen verdenscuprenn

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ser nå nærmere på mulighetene for å slå sammen de første rundene i verdenscupen på grunn av corona-situasjonen.

  • Jostein Magnussen

Kontiolahti (Finland), Östersund (Sverige), Hochfilzen (Østerrike) og Annecy (Frankrike) skal etter planen arrangere de fire første verdenscuprundene i skiskyting mellom 27. november og 20. desember.

– Plan A er å gjennomføre slik kalenderen er satt opp. Det er ingenting per i dag som tilsier at vi skal endre på det, men vi har valgt å starte en kartlegging dersom vi på grunn av coronaviruset må gjøre endringer, bekrefter styremedlem i IBU, Tore Bøygard, overfor VG.

Må IBU endre på programmet, blir det trolig snakk om å fjerne to arrangørsteder slik at skiskytterne i stedet må tilbringe to uker på ett sted.

Johannes Thingnes Bø synes det er smart å ha alternativene klare – selv om det er lenge til vinteren.

– Det høres ut som en god plan med tanke på smittevern. Vi får ta innover oss at situasjonen er som den er, og kanskje bør vi også reise litt mindre i verdenscupen, antyder Thingnes Bø.

Skiskytterne avsluttet årets sesong uten publikum i Nove Mesto og Kontiolahti. Rennene i Holmenkollen ble avlyst.

– Vi håper jo at det skal være mulig å gjennomføre verdenscuprenn med tilskuere tilstede når vi kommer til desember, men må vi konkurrere uten publikum så gjør vi jo det.

les også

Stjernetrener coronafast under strenge tiltak i Frankrike

Den kommende sesongen kommer IBU trolig til leie et eget charterfly for transportere utøverne til noen av arrangørstedene.

– Det jobbes med en slik løsning når løperne skal fra Kontiolahti til Östersund og fra Sverige til Østerrike, sier Tore Bøygard.

På IBUs styremøte den første uken i juni tar man en endelig avgjørelse om Sommer-VM i Ruhpolding (20. til 23. august) må avlyses. Her bestemmes det også hva som skjer med IBU-kongressen. Den skal etter planen avvikles i Praha (10. til 13. september).

Mer om

  1. Vintersport
  2. Johannes Thingnes Bø

Flere artikler

  1. Pluss content

    Thingnes Bøs tøffe valg: Slik blir hans nye pappa-liv

  2. Coronakrisen stopper Egil Gjelland

  3. Politi-razzia mot Loginov under VM – nå kan han komme til å trene med Bulgaria

  4. Treneren uenig med Thingnes Bø om høydehusforbud

  5. Nå får skiskytterne fjernundervisning på jobb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder