HAR MER Å KJEMPE OM: Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø kan vinne hver sin «kule» i ettermiddag. Dette bildet er fra Pokljuka tidligere i vinter. Foto: Jostein Magnussen

I dag kan Eckhoff og Bø bli historiske

Mens det meste av idrett har stoppet opp kjemper Johannes Thingnes Bø (26) og Tiril Eckhoff (29) i dag om sammenlagtseier i verdenscupen.

  • Jostein Magnussen

Aldri har en norsk kvinne og en norsk mann vunnet verdenscupen sammenlagt samme sesong.

I finske Kontiolahti avgjøres dramaet på herrenes jaktstart klokken 13.45 og kvinnenes klokken 15.45. Så er skiskyttersesongen over.

– Det er jo litt rart og meningsløst å konkurrere, og det er kanskje greit at vi avslutter vi også slik situasjonen er rundt oss, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

26-åringen har en god sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt og har 19 poeng til gode på sin argeste konkurrent Martin Fourcade. Vinner Fourcade i ettermiddag må Thingnes Bø minst bli nummer fire for å ta «kula» i år igjen.

– Det blir et skikkelig drama med et vanvittig kjør, spår Thingnes Bø.

Han håper nordmenn i det minste kan ha litt glede av å følge skiskytingen i en tid hvor corona-frykten plager så mange.

les også

Dobbeltseier for Herrmann – Eckhoff på pallen

– Det er det som er positivt med idrett. Når verden går «ad undas» så er idretten noe som kan være en felles glede. Vi har hatt kjempeflaks med timingen, siden vi hadde VM i Italia og rakk akkurat å bli ferdig der før situasjonen ble verre. Vi fikk gå i Tsjekkia uten publikum og gjør det samme her i Finland - sånn sett er vi heldig. Men jeg må si jeg synes synd på de utøverne som har hatt sommer-OL som hovedmål i lang tid. Det ser tungt ut, sier Thingnes Bø.

– Du har ikke bare lyst å dra hjem til kone og barn?

– Nå er jo stafettene på søndag avlyst. Det betyr at vi reiser hjem da. Planen var å være fulltids hjemmeværende pappa etter sesongen. Nå avsluttes den litt tidligere. Da blir det hjemmekontor på meg også, sier 26-åringen og ler.

– Umulig oppgave

Han har vunnet fire verdenscupløp på rad. Derfor har han plutselig muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt selv etter å ha stått over fire renn i forbindelse med konas fødsel.

– Det så jeg på som en umulig oppgave. Nå kan det faktisk gå. Jeg er «gearet» på å få det til, sier han.

Tiril Eckhoff har også en gylden mulighet i sammendraget etter at Dorothea Wierer «snublet» på gårsdagens sprint. Før ettermiddagens jaktstart har Eckhoff bare ni poeng opp til verdenscuplederen.

PS! Norge har allerede vunnet nasjonscupen for både kvinner og herrer denne sesongen.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Tiril Eckhoff

Flere artikler

  1. Thingnes Bø rett hjem i karantene

  2. Eckhoffs millionsesong: Gikk inn like mye som Johaug

  3. Wierer hevder hun ble sabotert av norske skiskyttere

  4. Skiskytterne delte ut klemmer etter målgang: – Galskap

  5. Dobbeltseier for Herrmann – Eckhoff på pallen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder