Mäkäräinen vant i vindkastene - to norske på pallen

Det startet så bra, så ble Tiril Eckhoff (29) tatt av vinden i Oberhof og rotet vekk sjansen til å ta ledelsen i verdenscupen. Men det ble 2. og 3. plass på de norske kvinnene.

Vinden skapte nemlig - som alltid - problemer for skytterne på standplass, og det ble etter hvert kø i den 150 meter lange strafferunden på dagens fellesstart. Men Tiril Eckhoff gjorde jobben på første skyting og stakk i tet etter en perfekt serie.

Ledelsen økte etter andre liggende skyting hvor Eckhoff feide ned alle fem blinkene på 28 sekunder, mens de tøffeste konkurrentene måtte ut i strafferunder.

På første stående skyting kom bommene i vinden, og det kom tre av dem etter stygge bom. Dermed gikk både Irina Kryuko og Kaisa Mäkäräinen forbi.

På den siste skytingen ble Mäkäräinen stående lenge, men hun kjempet ned de fem blinkene i vindkastene. 1 minutt og 10 sekunder brukte verdenscupens eldste utøver på skytingen, men utrolig nok klarte hun 10 treff på de to stående seriene.

Norsk spurtoppgjør

Dermed gikk hun inn til sin 27. verdenscupseier etter en trøblete start på sesongen med plasseringene 53, 13, 13, 7, 56, 19, 4 og 11. Hennes forrige seier kom på jaktstarten i Hochfilzen i 2018/2019-sesongen.

Den finske kvinnen var den som skjøt best av samtlige 30 løpere i feltet med 19 treff. Hun er den nest eldste kvinnen som vinner et verdenscuprenn. Svenske Anna Carin Zidek var 243 dager eldre enn 37-åringen da hun tok sin siste 12. og siste seier i Östersund tilbake i 2010/2011-sesongen.

Tiril Eckhoff klarte seg med en runde og gikk ut noen sekunder bak Marte Olsbu Røiseland som imponerte på den siste skytingen. De to kom sammen mot mål, men Eckhoff vant spurten foran Røiseland.

– Det var utfordrende å gå i dag. Det vaiet i kropp og gevær på standplass. Jeg er veldig fornøyd med å bli nummer to, selv om jeg har skutt bedre, sier Eckhoff til NRK.

Dorothea Wierer tok en 4. plass og beholder dermed ledelsen i verdenscupen sammenlagt foran Eckhoff. Ledelsen har imidlertid krympet og før verdenscuprennene i Ruhpolding til uken er den bare på ni poeng.

Med sin 3. plass klatrer også Olsbu Røiseland i sammendraget.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde en grusom dag på standplass og traff bare på 11 av 20 skudd. Dermed endte hun på en skuffende 23. plass. Karoline Knotten skjøt bedre, men fikk aldri fart på skiene og ble nummer 26.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder