HELSVART DAG: Tiril Eckhoff hadde ingen god dag i lørdagens jaktstart. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tiril Eckhoff med kjempesprekk i siste renn før VM

Helt uten press og med sesongens første verdenscupseier i ryggen, skulle Tiril Eckhoff bare bekrefte formen inn mot VM i Östersund. Det endte med seks bom på ti stående skudd.

Det har vært en sesong preget av sykdom og svake resultater for Tiril Eckhoff, før hun endelig tok sesongens første verdenscupseier på normaldistansen i kanadiske Canmore for en drøy uke siden.

Godfølelsen overlevde neppe lørdagens jaktstart i amerikanske Soldier Hollow. For selv om hun startet med nummer 41 og kunne gå uten stort det helt store presset, kunne det knapt gått verre for den norske skiskytterprofilen.

Da hun så ut til å gå seg opp flere plasser etter to gode liggendeserier, fikk hun tre bom - på begge de to stående skytingene.

les også

Marte Olsbu Røiseland med seier nummer tre: – Fantastisk

– Helsvart dag, melder Ola Lunde hos NRK.

Det blir desto verre av at det er siste individuelle renn før VM begynner i Östersund 7. mars. Hun kom til slutt på 42. plass, fire minutter og 23 sekunder bak vinneren Denise Herrmann.

Tyske Herrmann vant foran landskvinne Franziska Hildebrand, og Kajsa Mäkäräinen kom på tredjeplass. Marte Olsbu Røiseland startet først på jaktstarten etter seieren på torsdagens sprint, men bommet fire ganger og kom på fjerdeplass.

les også

Eckhoff tok etterlengtet seier: – En stor dag for meg

– Det ble fire bom for mye i dag. Det ble den fjerdeplassen igjen, men etter fire bom må jeg egentlig være fornøyd med det, sier Olsbu til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 19. plass, med to runder på andre stående. Synnøve Solemdal kom på 30. plass, etter et godt løp som ble spolert av tre bom på andre stående.

Thekla Brun-Lie kom på 38. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder